Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 19°C Még több cikk.

Elérhetővé tett világ a teleházakban

Hazánkban sok településen egyáltalán nincs széles sávú internetelérési lehetőség, és ahol van, ott sem mindig a legjobb. A teleházaknak így napjainkban is nagy jelentőségük van.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság legutóbbi jelentése szerint még mindig 134 olyan település van Magyarországon, ahol a széles sávú internet nem elérhető, és a széles sávval lefedett településeken is átlagosan a háztartások 16–20 százalékát nem érik el a szolgáltatók. Az internetelérés hiánya, illetve a rossz minőségű szolgáltatás fő oka, hogy a települések 44 százalékán az előfizetők egy távolabbi központhoz kénytelenek csatlakozni, ami lassítja a sebességet.

A falvakban így máig fontos szerepet töltenek be a teleházak, melyek lehetővé teszik a helybeliek számára, hogy bekapcsolódhassanak a világ információs hálózatába. Így van ez Lövőn is, ahol szinte maximális kihasználtsággal működik a teleház.

Van igény a szolgáltatásra, nagyon ritka az üresjárat, kihasznált a kapacitásunk - mondta Gerencsér János.
˝Két éve kezdtük el működtetni a szolgáltatást, és már egy éve teleházként működünk. Mindennap nyitva tartunk gyakorlatilag reggel nyolctól este nyolcig. A felhasználók köre változó, délelőttönként a felnőttek, délután a gyerekek használják a gépeket, este vegyesen. Van igény a szolgáltatásra, ritka az üresjárat, kihasznált a kapacitásunk˝ – mondta Gerencsér János, a teleház vezetője, aki kifejtette: szerencsére Lövőn jó az internetellátottság, de a környező falvakban már nem ilyen kedvező a helyzet. Ingyenes szolgáltatásukat így a környékbeliek is rendszeresen igénybe veszik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a viaduktnál Sopron határában

Két autó ütközött az Ágfalvi úton: egy Mercedes személygépkocsi megcsúszott a nedves úttesten,… Tovább olvasom