Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Elektronikus regisztráció május 12-ig

Egy jogszabály szerint a havi és negyedéves bevallást készítő cégeknek május 12-ig kell lépniük.
Egy január elsején életbe lépett jogszabály szerint az ország tízezer legnagyobb adózójának, valamint a havi és negyedéves bevallást készítő cégeknek május 12-ig kell lépniük.


A vállalkozásoknak ugyanis eddig van idejük arra, hogy az elektronikus adóbevalláshoz elengedhetetlenül szükséges regisztrációt megtegyék az okmányirodákban. A szakemberek arra számítanak, hogy a határidő előtti napokban megrohanják az irodákat azok a személyek, akik a vállalkozások megbízásából aláírhatják az adóbevallást. Ilyenek többen is lehetnek.

– A soproni okmányirodában felkészültek az esetleges rohamra – tudtuk meg Becher Rezsőtől, az igazgatási iroda vezetőjétől. – Az ügyfélkapu-regisztráció, vagyis az elektronikus ügyintézés – például időpontkérés vagy valamilyen okmánnyal kapcsolatos ügy kezdeményezése – már egy éve működik.

Az elektronikus ügyintézést az elmúlt évben Sopronban összesen 113-an vették igénybe, 2006-ban eddig már 409-en. Ez utóbbi számban már az elektronikus adóbevalláshoz szükséges regisztráció is szerepel.

– Összesen tizennégy munkaállomáson tudjuk fogadni az ügyfeleket – folytatta Becher Rezső. – Munkatársainkat kiképeztük a feladatra. Országos szinten az év végéig mintegy 550 ezer regisztrációra lehet számítani, mert 2007. január elsejétől minden cégnek kötelező lesz az e-bevallás.

Hogy ebből mennyi jut Sopronra, azt nem lehet tudni, mert a cégek munkatársai lakóhelytől és székhelytől függetlenül, bármelyik irodát felkereshetik.

– Feltételezéseink szerint a május 12-i határidő előtt lökésszerűen érkeznek majd hozzánk az ügyfelek és hasonlóra lehet számítani majd decemberben is – folytatta az irodavezető. – A jelzett határidők után ugyanis csak elektronikus úton lehet az adóhatóságnak elküldeni az adóbevallást.

Abban az esetben, ha megvan az e-regisztráció, akkor egy internetről letöltött nyomtatványt kell kitölteni, hogy ki és milyen adóbevallást írhat alá, és postázni az adóhatóságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kampányok

Sopronban békés, majdnemhogy példaértékű kampányt folytattak a pártok, a jelöltek tiszteletben… Tovább olvasom