Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Elégedetlenek a fűtéssel

Amióta a Sotáv kiváltotta az Ibolya úti kazánházat, s a lépcsőházakba telepített hőközpontok révén szolgáltat, a lakók gyakran panaszkodnak.
Amióta a Sotáv kiváltotta az Ibolya úti kazánházat, s a lépcsőházakba telepített hőközpontok révén szolgáltat, a lakók gyakran panaszkodnak: nem megfelelő reggelre a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás. – Úgy tűnik, ez a fűtési mód háztömbünk egycsöves rendszerénél az alsó lakásoknál nem válik be. Nálunk az egymás feletti szinteken lévő radiátorok sorba vannak kötve. Ezért a melegvízkeringés végén lévő lakásokban már csak a lehűlt víz „melegítené fel" a radiátort – mondták a panaszosok.

– A legutóbbi fűtési és melegvíz-számlánk 19.800 forint lett, de a meleg víz hőfoka nem egyenletes, a radiátorok langyosak, a lakásban pedig állandóan hallható a szivattyú monoton zúgása – mondta indulatosan M. Ferenc. – Ha megemelnék a szivattyú teljesítményét, hogy a meleg víz áramlása gyorsabb legyen, akkor a zajszint növekedne, ami ugyancsak nekünk jelentene még nagyobb problémát.

A Sotáv Kft.-nél megtudtuk: a fűtési rendszer szabályozásának optimalizálása érdekében több variációt is a lakóközösség elé terjesztenek.

Például éjszaka sem csökkentenék a fűtés intenzitását. Akiknek viszont nem szükséges ekkora teljesítmény, esténként vissza kellene csavarniuk a radiátor elzárószelepét. Az is megoldás lehetne, ha gyorsítanák az áramló meleg víz sebességét, ekkor viszont növekedne a szivattyú zaja. Ha pedig a lakók kérik, az átlagosnál erősebb fűtést is biztosítanának.
– Szeretnénk, ha a Sotáv szakemberei részletekbe menően elmagyaráznák a lakóközösségnek, melyik variáció milyen anyagi és egyéb következményekkel jár együtt – mondta a felvetésre Nagy Józsefné közös képviselő. – Csak ezek után dönthetnek a lakók arról, melyik a legelfogadhatóbb javaslat a számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fórum a város közlekedéséről

Mezey András mérnök, a soproni közlekedési koncepció készítője és Szóka Sándor, a polgármesteri hivatal munkatársa volt tegnap szerkesztőségünk vendége, hogy válaszoljanak olvasóink kérdéseire.
Első telefonálónkat, Manninger Gusztávot elsősorban az érdekelte, mi lesz a Várkerület sorsa. Mint mondotta, korábban úgy értesült, hogy meg kell szüntetni ezt a „belvárosi gyorsforgalmi utat”. Tovább olvasom