Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Elcsitultak az indulatok a Ligno-Novum kiállítás ügyében

Sopron–Győr - Az előzetes visszajelzések alapján sikeres lesz az első InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakkiállítás és Rendezvénysorozat. A Sopronból indult Ligno-Novum vásárt viszont júniusban immár a Hungexpo területén rendezik meg.
Úgy tűnik, elcsitulnak az indulatok, amelyek a Ligno-Novum kiállítással kapcsolatban korbácsolódtak fel, miután a rendezés jogát értékesítette tulajdonosa, egy soproni cég, és kiderült, a jövőben nem a hűség városában, hanem Budapesten szervezik meg. A rendezés jogát megvásárló győri vállalkozás eredetileg kétévente tervezte megrendezni a kiállítást a Hungexpo területén – a közbenső években Sopronban lettek volna szakmai és tudományos rendezvények –, most viszont arról hallani, évente várják a szakmát a fővárosba.

Sopronban megdöbbenéssel vették tudomásul a változást, és úgy döntöttek – mint erről már tájékoztattuk olvasóinkat –, hogy más néven egy újfajta kiállítást és rendezvénysorozatot szerveznek, évente. Az elsőre idén szeptember 11. és 13. között kerül sor, a már szintén hagyományos bútoripari szakkiállítással együtt. Bakonyi Gábor, a kezdeményezők egyike elmondta, kezdetben vita volt a névhasználatról, az eredetileg kitalált InnoLignót visszavonták, s a Szabadalmi Hivatallal egyeztetve választották az InnoLignum nevet.

– Nem szeretnénk felesleges vitákba bocsátkozni, ezért döntöttünk így – mondta Bakonyi Gábor. – Mi nem az előző kiállításokat folytatjuk, hanem egy teljesen újat szervezünk, más alapokon. Április huszadikán jár le az előzetes – és kedvezményeket biztosító – jelentkezési határidő, de már több mint ötven cég erősítette meg részvételét, és számosan jelezték, jönnek Sopronba.

A szakmai és tudományos eseményeket helyben, a kiállításnak és vásárnak helyet adó MKB-arénában szervezzük meg.
Szerettük volna, ha a győri vásárrendező cég vezetője is elmondja véleményét a kialakult helyzetről, Pintér Imre azonban ettől elzárkózott, mondván, hamarosan részletesen tájékoztatják a közvéleményt.

Olvasóink írták

  • 2. Pfffff 2008. május 20. 14:42
    „Mi a fenének kellett még ezt a kiállítást is Budapestre vinni??????
    Mi az istent nem akarnak még maguknak............”
  • 1. FREDDY/S 2008. április 18. 01:35
    „Hozzáértő szervezőkkel kisebb lenne a bonyodalom, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a beépített tetőteret

Sopron - Szakmai napot tartott a Benedek Elek Pedagógiai Kar Szociálpedagógiai Szakkollégiuma. A… Tovább olvasom