Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elbúcsúztatták a telet

Elbúcsúztatták a telet Fertőszentmiklóson: mackótáncoltatás és regélés, népi játékok és farsangi mulatság szórakoztatta a helybélieket az Ifjúsági és Szabadidő Központban.

Maskarába öltözött Fertőszentmiklós apraja-nagyja a vasárnapi télbúcsúztató farsangi mulatság kedvéért. Pásztor legények, medve, Zorro, ˝vasvillás˝ ördög és más bohókás jelmezek sokasága teremtett jó alaphangulatot a Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület népszokásokat őrző műsorához, majdan a telet jelképező szalmabábutól való közös búcsúzáshoz. A vigadalmas jeleneteket Ivánkovits Lászlóné, az egyesület művészeti vezetője tanította be.

Fertőszentmiklóson farsang keretében vasárnap végleg búcsút vettek a telet jelképező szalmabábutól. Fotó: Magasi
Fertőszentmiklóson farsang keretében vasárnap végleg búcsút vettek a telet jelképező szalmabábutól. Fotó: Magasi

– A fánkos télbúcsúztató farsangon a régió és a helyi tradíciók újbóli megelevenedésének lehetünk szemtanúi, amelyet ezentúl minden évben megismétlünk – magyarázta a főszervező, Istvánffy Miklósné népművelő.

– Örülünk, hogy a nagyközönségnek bemutathattuk, hogyan zajlott le annak idején, farsangkor a párválasztás, s hogy ilyenkor miképpen évődtek, csúfolódtak egymással a fiatalok – mosolygott Gergácz Lászlóné, a nyugdíjasklub vezetője. – A koreográfia végén pedig, amikor végleg elbúcsúzunk a telet jelképező szalmabábutól, reméljük, hamarosan már a tavasz kopogtatását várhatjuk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárlatvezetés a tévés retró kiállításon

Sopron - A Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ első emeletén rendezett, belépődíj nélkül… Tovább olvasom