Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Elbúcsúztak az alma matertől

Sopronban akadt olyan középiskola, amely már pénteken „elballagott”, ám a legtöbb intézményben szombaton rendezték meg a végzős diákok búcsúztatását.
Szülők, testvérek és barátok sokasága kísérte figyelemmel a soproni végzős középiskolák ballagási ünnepségét. Az iskolák arra is ügyeltek, hogy a meghirdetett kezdési időpontok lehetőleg ne essenek egybe más intézményekével.

Ünnepi műsor

A Széchenyi-gimnázium négy végzős osztályában ünnepi műsorral, tarisznyával és könyvvel köszöntötték az alsóbb évfolyamosok a száztíz ballagót, akik nem sokkal később tanáraik, szüleik és barátaik társaságában már a Liszt-központban foglaltak helyet. Kurányi Éva magyartanár összeállításában – a 11.-esek nevében – Lökkös Gergő, Szabó Attila és Szentpáli Áron szólt a végzősökhöz, Szabó Lilla (zongora), Fekete Maya (klarinét) és Szabó Erzsébet (cselló) zenei kíséretével. Az elköszönő társak nevében pedig Stubenvoll Zsolt emlékezett a Széchenyiben eltöltött időszakra.

Új jelenségek

A gimnázium igazgatója, Szabó Miklós búcsúztatójában arról is beszélt, hogy nemegyszer szembesülnek a ténnyel: a mai ifjúság bizonyos területeken – így a számítástechnikában, az informatikában – lekörözi a felnőtt korosztályt. – Új jelenségnek vagyunk tanúi, hiszen sokáig úgy volt berendezve az élet, hogy a korosztályok mindent az előttük járóktól tanultak – hangoztatta az igazgató, aki John Lennont is idézte: „Az élet az, ami megtörténik veled, miközben azzal vagy elfoglalva, hogy egyéb terveket szövögetsz." – Ez is arra int, hogy a valóság adta lehetőségek megragadása a fontos, pusztán vágyakból még nem lesz boldogulás. A remélt boldogság akkor jöhet létre, ha egyensúlyt teremtünk vágyaink, képességeink és lehetőségeink háromszögében – összegzett Szabó Miklós.

Hat évig együtt

– Hat évet töltöttünk együtt, osztályunk nagyon jó közösséget alkotott, ide élmény volt járni – mondta az angol–német nyelvi osztályból Kelemen Judit, aki a budapesti Corvinus Egyetem gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnöki szakán szeretne tovább tanulni. – Harmincnégyen kezdtünk, a ballagásra már csak huszonöten maradtunk. Akik kibírták, nem bánták meg.

– Tanárainkra is szeretettel fogunk gondolni, igazán jó pedagógusok voltak. A maximumot nyújtották, megtanítottak bennünket tanulni, jövőt építeni – fogalmazott Pásztor Bence, akit az építészmérnöki pálya vonz, ezért a Műszaki Egyetemre jelentkezett. – A többiek nevében is mondhatom, pedagógusi munkájuk elkíséri egész életünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi paradicsom: Terv van, döntés nincs

A jelek szerint még évekig várhatunk arra, hogy a Fertő tó fertőrákosi öblében egy korszerű, minden igényt kielégítő vízi paradicsom épüljön. Hét évvel ezelőtt elkészült a terület szabályozási terve, de azóta sem került a soproni testület elé a terv. A soproni önkormányzat és a megyei vízügyi igazgatóság ugyanis egymásra mutogat, s közben évek óta nem történik semmi. Tovább olvasom