Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Elbúcsúzott az UniversiTeam

Sopron - Elbúcsúztatták a Budapest–Bamako ralin induló egyetlen egyetemi csapatot, a Meszjár András, Krámli András, Szücs Tibor és Lévai Etelka alkotta soproni UniversiTeamet. A csapat csütörtök délután 5 órakor vette az irányt Budapest felé.

– Pár hónappal ezelőtt őrült ötletnek látszott, amikor néhány vállalkozó kedvű fiatal felvetette, a Nyugat-magyarországi Egyetem is indítson csapatot a Budapest–Bamako ralin. Annyira őrült ötletnek, hogy azt érdemesnek látta támogatásra az egyetem vezetése – fogalmazott Hargitai Gábor, az NYME kommunikációs munkatársa az egyetem Erzsébet-kerti épületében tegnap rendezett búcsúztatón.

Küldetésnek és üzenetnek nevezte az egyetemi hallgatók karitatív tevékenységet is felölelő afrikai útját dr. Faragó Sándor, az NYME rektora. Kifejtette, büszkék arra, hogy a rali egyetlen egyetemi csapata bebizonyítja: az NYME hallgatói bátrak, készek a kihívások teljesítésére, az akadályok leküzdésére. „Az angolul, németül és részben franciául is beszélő egyetemistáink  virtusból, együttműködésből és segítőkészségből, elkötelezettségből is példát mutatnak" – hangsúlyozta a rektor.

A szponzorok, barátok és évfolyamtársak előtt Meszjár András, az erdőmérnöki kar hallgatója – az UniversiTeam csapatkapitánya – részletezte: mentálisan és fizikailag is felkészültek a mintegy kilencezer kilométeres útra. Lapunk érdeklődésére elmondta: beszéltek öreg bamakósokkal, akik felhívták a figyelmet, mi mindenre kell majd odafigyelni, hogy elkerüljék vagy megelőzzék a bajt. Legyen az állatelütés, bármiért való börtönbecsukás, vagy éppen észreveszik Etelka útlevelében az amerikai vízumot, netán üldözőbe is vehetik őket a feszültséggel teli afrikai országokban. – A biztonság érdekében mindenképpen jó lenne, ha konvojban haladnánk néhány csapattal – tette hozzá.

Az NYME UniversiTeam Bamako-rali-csapatát tegnap búcsúztatta az egyetem vezetése, köztük dr. Faragó Sándor rektor. A fiatalok ma már Budapesten készülnek.
Az NYME UniversiTeam Bamako-rali-csapatát tegnap búcsúztatta az egyetem vezetése, köztük dr. Faragó Sándor rektor. A fiatalok ma már Budapesten készülnek.

– Mind a négyen vezetni fogunk az út során – vette át a szót  az erdőmérnök-hallgató Szücs Tibor, a csapat másodtisztje. – Vetésforgóban sofőrködünk, két-, két és fél óránként váltjuk egymást. Jómagam a kocsi műszaki állapotáért felelek, s remélem, megbirkózom majd az esetleg felvetődő problémákkal. Eddig már három autót szereltem össze, ilyen előzmények után tuningoltuk fel a Toyota terepjárót, amivel indulunk a Bamako-ralin.

Terveink szerint aszfaltos úton maximum 120-szal, homokos terepen 70-nel, kavicsos, köves vidékeken 50-nel fogunk autózni.

– A pénteki nap a szombati startra való ráhangolódással telik, az előző éjszakát egy pesti egyetemi kollégiumban töltjük – mondta Krámli András közgazdászhallgató, a csapat első tisztje. – Rajthelyünket már pénteken délben szeretnénk elfoglalni a Felvonulás téren, hogy minél kedvezőbb pozícióba kerüljünk az indulásnál. Bamakóban pedig játékvezető is leszek: a magyar ralisok és a helyiek válogatott focimeccsét fogom vezetni.

–  A vezetés és az útvonaltervezés mellett a reggeliket és a vacsorákat fogom összeművészkedni a csapat számára – mosolygott Lévai Etelka, az NYME Mezőgazdasági és Élelmiszer-tudományi Kar hallgatója.

 – S hogy miképpen fogom túlélni a napi zuhanyozás hiányát? Egyrészt rengeteg vizet, nedves törlőkendőt és hasonló praktikákat viszünk, másrészt az előzetes információink szerint a ralin Afrikában minden száz kilométeren lehetőség nyílik a vízvételre. Egy biztos, felüdülés lesz minden egyes olyan alkalom, amikor majd tus alá állhatok...

Olvasóink írták

 • 5. kis.aljas.fold 2009. február 01. 21:32
  „HELLÓ MODERÁTOR!

  TE AGYAMENT BUNKÓ FASZ!!!

  APÁD INKÁBB KOSARAT FONOTT VOLNA, AHELYETT, HOGY VELED FELBASZTA AZ ANYÁD!!

  NE AGGÓDJ MIATTAM, INKÁBB A TE JÖVŐDÖN TÖRDA FEJED, HOGY MI LESZ VELED!!

  JÓ MUNKÁT!!

  DÓGOZZ BUNKÓ RABSZOLGA - NYALD A URAD (szammer) SEGGÉT!!

  AZÉRT VIGYÁZZ NEHOGY A NYELVED TÖVIG KOPJON!!

  ÖRÜLÖK, HOGY TUDOD A NEVED!!

  YOU MOTHER FUCKER BASTARD!!

  Joco-KA!!

  NY...A...S...G...E...M!!!”
 • 4. babszem13 2009. január 18. 12:26
  „Gyerekek!
  Ezt a hangnemet mindannyiunk nevében kikérem magunktól. Mire jó itt sértegetni egymást? Megkérek mindenkit, hogy ha megszólítva érzi magát, sétáljon inkább egyet a jó levegőn, mielőtt feldühödten billentyűzetet ragad.
  Közben magára a történetre már nem koncentrálunk, pedig ez valóban megdöbbentő és felháborító, szégyen és gyalázat az egyetem vezetőire és rossz tanácsadóikra nézve.
  Nézzük csak ennek a szépséges cikknek a megkapó felütését! A sivár piária diszkrét báját, amikor a gondosan összetákolt piár-báránybőr alól feketéllik a farkas valóság! Idézem: "Annyira őrült ötletnek, hogy azt érdemesnek látta támogatásra az egyetem vezetése - fogalmazott Hargitai Gábor, az NYME kommunikációs munkatársa".Hát, ez gyönyörű! Mondjuk ha ezt egy mezei egyetemi dolgozó mondta volna akkor még érteném de egy kommunikációs munkatárstól, akit gondolom az egyetem azért fizet, hogy kommunikálja az egyetemi vezetők döntéseit - még akkor is ha ez a döntés mint jelen esetünk mutatja bűn rossz és gyomorforgató - mégiscsak meglepő.
  Bolond lyukból, bolond szél fúj - mondhatnánk. Hisz valószínű ő is csak egyike a több száz professzor gyereknek, akik az egyetem pénzén szerezték diplomájukat, az egyetemtől kapják fizetésüket, és most aztán "osszák" az észt, de azt irgalmatlanul. Megnézheti magát az egyetem, már mindenkinek ott dolgozik a lánya, fia, felesége, veje, menye, unokája, majd leszakadnak az alma mater öreg épületének emeletei.
  Úgy kell az egyetemnek, megnézheti magát az ilyen kommunikációs munkatársakkal, akik baromságokat nyilatkozgatnak a megyei napilapban, és ezért gondolom nem elmarasztalást hanem vállveregetést fog kapni.
  "Tisztelt" Egyetemi Vezetők! Szeretnék én is az egyetem kommunikációs munkatársa lenni, úgy hallottam, van is belőle néhány, eggyel többen lennénk, mit számít az az egyetemnek? Bár nem vagyok senkinek a senkije az egyetemen, de én is szeretnék jó pénzért Önökről hülyeségeket nyilatkozgatni, de olyanokat ám, hogy jól megnézhetik magukat utána! Olyan kedvezőtlen képet festenék magukról, hogy csak na, és még csak lódítanom sem kellene, mert az ilyen "jól sikerült" bizniszeiket, mint a Bamako nagyszerűen lehetne kommunikálni!!! :) Magukon röhög az egész város!”
 • 3. maclover 2009. január 17. 19:20
  „Gondoltam, hogy csak ennyire vagy képes... Ja, és miért kell kiabálni???”
 • 2. maclover 2009. január 16. 20:51
  „Jó elvan magával a csávó. Kár, hogy az intelligenciája még egy kaktuszéval sem versenyezhet...”
 • 1. egyiptomy 2009. január 16. 18:43
  „Nem egyezik a véleményem az előttem szólókkal, én büszke vagyok rá, hogy hallgató társaim részt vesznek a ralin, és remélem olyan jó helyen végeznek majd, mint bármely más versenyeken az NYME-sek szoktak.
  Ön környezetvédő szer.munchen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szintvizsga ebéddel

Sopron - Reggel még remegő kézzel húztak tételt, délben már mosolyogva szolgálták ki a vendégeket a… Tovább olvasom