Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Elbúcsúznak Soprontól az egyetemisták - fotók

A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni karai közül három szombaton tartja végzős hallgatóinak búcsúját.

A végzős egyetemisták hagyományai idén is megelevednek a soproni utcákon, tereken. „Előhangolásként" pénteken ökörsütést és vidám Valéta-vetélkedőt tartottak. Ennek keretében például volt kerékpárhajítás is.

A soproniaktól szombaton búcsúznak az egyetemisták, a selmeci tradíciók szerint.

Az Erdőmérnöki Kar, a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar (a volt Faipari Mérnöki Kar), valamint a Közgazdaságtudományi Kar végzőseinek látványos vidámballagása délután 2-kor indul az egyetemről, rendőri felvezetéssel.

A Bajcsy-Zsilinszky, Ady, Csengery , Mátyás király, Várkerület, Ógabona tér, Erzsébet utca, Csengery, Ady, Bajcsy-Zsilinszky utca útvonalon az idő tájt forgalomkorlátozások, torlódások várhatók.

Egyetemi ökörsütés Sopronban - 2014. Fotó: Tóth Zsombor


A valétálási ünnepség este 7-kor kezdődik az egyetem főépülete előtt és fáklyás felvonulással zárul a Fő téren, ahol az egyetemistákat a város nevében Fodor Tamás polgármester búcsúztatja.

A látványos menet útvonalán (Bajcsy-Zsilinszky, Frankenburg, Deák tér, Erzsébet utca, Széchenyi tér, Várkerület, Fő tér) este 8-tól szintén forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Az Erdőmérnöki Kar Valéta bálját az Erzsébet-kerti egyetemi épületben, a Simonyi Kar, valamint a Közgazdaságtudományi Kar bálját pedig az Erzsébet utcai aulában rendezik.

2809-en végeznek a NYME-n

A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni karain – nappali tagozaton – 453 hallgató végez, Győrben 361-en, Mosonmagyaróváron 60-an, Szombathelyen 606-an, Székesfehérváron 40-en. Levelező tagozaton a kilenc karon összesen 1289-en fejezik be felsőfokú tanulmányaikat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehetetlen felszámolni az illegális szemétlerakatot Sopronban?

Az illegálisan lerakott szemetet elszállították, de néhány óra múltán már megjelentek az első… Tovább olvasom