Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Elbontják a nyomortanyát

Sopronban a Balfi utca 67. szám alatti bérlőknek jobb minőségű lakásokat ajánl fel az önkormányzat.
Magasabb komfortfokozatú lakásokat ajánl fel a soproni önkormányzat a Balfi utca 67. szám alatti ingatlan kilenc bérlőjének és az egy lakástulajdonosnak. Egy 2003-ban született megállapodás alapján a bérlők csak akkor hagyják el jelenlegi lakhelyüket, ha a mostanival megegyező, vagy magasabb színvonalú cserelakást kapnak.

Azt érintettek nem vitatják, meglehetősen szerény körülmények között kénytelenek élni. A kilenc egyszobás lakás közül csak háromban van WC, két helyen a lakók alakítottak ki fürdőszobát.

Mint arról a Kisalföldben többször beszámoltunk (legutóbb idén augusztus negyedikén, Nyomortanya a Balfi utcában), dacára annak, hogy omladoznak az egymás mellé „ragasztott" kis házak és vizesek a lakások, kilenc család él ott. Olyan rossz állapotban van az épület, hogy már nem érné meg felújítani, karbantartani, egyszerűbb lebontani.
A kiköltözés nem egyszerre zajlik majd, hanem – várhatóan a jövő év tavaszától – folyamatosan. Amint megüresedik egy önkormányzati bérlakás, azonnal költözhet egy család – tudtuk meg Kelemen Imrétől, a Soproni Ingatlankezelő Kft. igazgatójától. – Sopronban egyébként jelenleg 35 üres, ám renoválás előtt álló bérlakás található, többségük a Balfi, a Rákóczi, az Újteleki utcában és a Várkerületen.

Az önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának tájékoztatása szerint az épület állaga miatt – cserelakás biztosításával – valóban tervezik a lakók kiköltöztetését. A bérlők a hivatal nyilvántartása szerint olyan alacsony komfortfokozatú lakásokban élnek, hogy különösebb vita nem is adódhat a cserelehetőségek – a felajánlott lakások – minőségét illetően. Sőt, az önkormányzat törekszik a jobb minőségű lakások felajánlására. Amennyiben az érdekelt ezt visszautasítja, a hivatal más lehetőséget keres.
A Balfi utca 67. szám alatti ingatlant lebontják, helyére a későbbiekben új épületet – társasházat, vagy önkormányzati bérlakást – húznak fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul sportcentrum tetőszerkezete

Harmincmillió forintból újul meg az MKB Aréna Sopron tetőszerkezete. Az üzemeltető tízmillió… Tovább olvasom