Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Eladták a várost a svédeknek

Egy hazatelepült soproni hölgy eladta városunkat a svédeknek. A közreműködésével szervezett első turistacsoport már a hétvégén megérkezik Sopronba.
Malmö város főtere
A soproni születésű Lautner Anikó 1969-től 1999-ig Svédországban élt: az északi ország egyik népi akadémiájának regionális vezetőjeként a felnőttképzés területén tevékenykedett. Hazatérve sikeres nemzetközi – közös svéd, osztrák és magyar – EU-projektek előkészítése és lebonyolítása fűződik a nevéhez. Most azon töri a fejét, hogy eladja városunkat a svédeknek.
– Már korábban is eszembe jutott, szerencsés lenne, ha Sopronra, mint turisztikai célpontra az eddiginél is erőteljesebben hívhatnánk fel a svédek figyelmét – mondta a humán szakember. – Városunk egyedülálló adottságokkal rendelkezik: a Bécshez való közelség, a Fertő tó, a sajátos hagyományok, a világtörténelmi jelentőségű vasfüggöny lebontása, a pezsgő kulturális élet és a műemlékek sokasága olyan érték, amellyel igen jól lehetne népszerűsíteni régiónkat.

– Egyik svédországi utam során felkerestem Malmőben a svéd országos utazási iroda vezetőjét, aki kedvesen fogadott – folytatta Lautner Anikó. – Budapest és a Balaton ismerősen csengett a fülének – hiszen oda csoportokat is küldenek – , ám Sopronról eddig nem sokat hallott. A rögtönzött tájékoztató viszont megragadta a fantáziáját, s arra kért, állítsak össze egy egyhetes programot, soproni főhadiszállással.
Lautner Anikó munkához látott, s egy olyan ajánlatot tett le a svédek asztalára, amelyben bécsi kirándulás csakúgy szerepel, mint lovaskocsis túra a Fertő körül, hajókázás, városnézés, a fertődi Esterházy-kastély és a régió más műemlékeinek megtekintése.
– Az elképzelés elnyerte Ulf Sleman úrnak, az utazási iroda vezetőjének a tetszését, s így első ízben Sopron is bekerülhetett a cég 2002-es katalógusába – tette hozzá Lautner Anikó. – A meghirdetett ajánlat sikeresnek tűnik, hiszen a soproni út iránt érdeklődők már hét turnust is megtöltöttek. Az első autóbusz július 7-én, vasárnap érkezik Svédországból városunkba. Időközben egy másik svéd utazási irodával is kapcsolatba kerültem, velük a soproni és a Sopron környéki golf-, illetve szüreti turizmusban rejlő lehetőségekre építve alakítunk ki együttműködést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét nyitva a strand

Az ÁNTSZ ismét engedélyezte a tómalomi strand megnyitását – tudtuk meg a Sopron és Környéke… Tovább olvasom