Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Eladták a sopronkövesdi laktanyát

Kikiáltási áron – 51 millió forintért – adták el Sopronkövesden a határőrség egykori laktanyáját. Az új tulajdonos mezőgazdasági célokra hasznosítaná az épületet.
Árverésen értékesítették a sopronkövesdi laktanyát, valamint a hozzá tartozó 1,2 hektáros területet. A licit első napja sikeres volt, miután egy helyi vállalkozó a kikiáltási áron megvásárolta az ingatlant. Az adásvételi szerződést még a hónap elején aláírják. Információink szerint az új tulajdonos nem lakásoknak, hanem mezőgazdasági célokra hasznosítaná új szerzeményét.

– A határőrség az árverés előtt a kikiáltási árnak általában tíz százalékát kéri letétben – mondta el érdeklődésünkre Kovács István, a Győri Határőr Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese. – Továbbá minden esetben bankgaranciát is kérünk. Kapuváron a júniusi második fordulón szintén eredményt várunk. A megismételt eljárásra várhatóan a hónap közepén kerül sor. Terveink szerint a soproni új hermesi laktanya esetében még ebben az évben megtarthatjuk az árverést.

A bevétel minden esetben az államkasszába kerül. Megtudtuk, a soproni Bécsi úti, illetve a balfi objektumok ügye továbbra is húzódik. Sorsuk még mindig rendezetlen.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni kórház is elbocsát?

Úgy tűnik, a soproni Erzsébet-kórház sem tudja megoldani finanszírozási gondjait, s szándékaik ellenére mégis lehetnek elbocsátások. Hogy mikor és mennyi dolgozóról lehet szó – még nincs döntés. Az OEP valószínűleg nem, a város viszont szívesen segítene, ha volna miből... Tovább olvasom