Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Eladják a Rákóczi utcai pincét?

Sopron - A Vinex tárgyalásokat folytat Rákóczi utcai pincéjének értékesítéséről. A társaság irodáit, palackozóját és borkészletét a Kossuth utcai telephelyre költöztetnék.

Lapunk információja szerint eladja a Vinex a Rákóczi utcai pincéjét, a hozzá tartozó egységekkel együtt. Az említett, 1870-ben épült pincerendszer a maga 1600 négyzetméteres területével nemcsak Sopron, hanem a megye legnagyobb föld alatti bortárolója.

– Először egy olyan cégtől kaptunk ajánlatot a pince megvételére, amely borászkodásra rendezkedett volna be. Akkor némi tanakodás után végül is nemet mondtunk – tájékoztatott érdeklődésünkre dr. Szita Miklós, a Vinex ügyvezető igazgatója. – Ezt követően még két befektető jelentkezett a pincéért.

Egyikük hajlandó a most irodának, palackozónak, raktárnak és kereskedelmi egységnek otthont adó Rákóczi utcai felszíni épületeink megvételére is, ami újabb 1200 négyzetméteres területet jelent.

Ezek az épületek az 1944. december 6-i bombázás után létesültek. A befektető szándéka szerint a pincéből vendéglátóegységet hoznának létre, s a fenti ingatlanokat is hasznosítanák. Erre vonatkozó konkrétumokról még korai lenne beszélni. A pince amúgy nem, csak a Rákóczi utcai homlokzat áll műemléki védettség alatt.
– Nos, ezek után gondoltunk arra, hogy tárgyalóasztalhoz ülünk – folytatta az ügyvezető igazgató.

– Tekintettel arra, hogy két telephelyen működünk, számításaink szerint a Kossuth utcai pincénk kapacitása kiválthatná a Rákóczi utcai, tízezer hektoliteres tárolót. Cégünk továbbra is folytatja eddigi tevékenységét, kötelezettségeinek eleget tesz, csak immár egy telephelyen. A Rákóczi utcai ingatlan adásvételéről szeptember elején folytatjuk a tárgyalásokat. A vételárról korai nyilatkozni, az a megbeszélések folyamán alakul ki.

Kovács Vendel pincemester mintát vesz a kékfrankoshordóból. Ha eladják a pincét, a készlet a Kossuth utcai székhelyre kerül. Fotó: Magasi Dávid

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy hétvégi ház Sopronban

Sopron - Az elsődleges kárbecslés szerint több millió forintos kár keletkezett a hétfő hajnali tűznél: teljesen kiégett egy soproni hétvégi ház a Lővér kempingtől pár száz méterre. A tűzoltóság gyújtogatásra gyanakszik. Tovább olvasom