Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Eladják a Hotel Sopront

December 15-én hozzák nyilvánosságra, hogy lesz-e vevője a Hotel Sopronnak.
A 125 éves GySEV Rt. minden bizonnyal fennállásának legnagyobb változásait éli. A pálya- és a kereskedővasút szétválasztása, a nem alaptevékenységet folytató portfoliók értékesítése, illetve átszervezése jelzi, az rt. mindent elkövet versenyképességének megtartása, illetve növelése érdekében.

Ez persze fájdalmas lépésekkel is jár. Ezek közé tartozik, hogy meghirdették eladásra a Hotel Sopront és a nagy múltú, Lövér körúti SVSE sporttelepet is, Budapesten pedig a székházukat. (Mint erről a Kisalföld már beszámolt, a vezérigazgatóság központja Sopronba kerül, a fővárosban csak képviselet marad.)

– November 25-én járt le a határidő mindhárom ingatlanra – tudtuk meg Juhász Jánostól, a GySEV műszaki menedzserétől.
– Egyfordulós, nyílt pályázatot hirdettünk.

A vételárat nem kötöttük ki, az ajánlattevőktől vártuk, hogy megjelöljék az árat. Az eredményhirdetésre december 15-én kerül sor. Egyelőre többet nem mondhatok, illetve csak annyit, hogy érkeztek pályázatok, amelyeket a tulajdonos, illetve az általa kijelölt szakértői bizottság bírál el.

Az értékesítésre szánt ingatlanok közül az egyik legértékesebb a száz- szobás Hotel Sopron, amely nem- csak a GySEV, hanem a város egyik büszkesége is. Az ajánlattevőknek a vételi szándék bizonyítására 25 millió forintot kellett a pályázat benyújtásának határidejéig befizetniük egy megjelölt számlára. A Kisalföld úgy értesült, valóban érkeztek pályázatok, de kétséges, hogy az ajánlatokat elfogadja-e a GySEV.
Prátser Ferenc, a Hotel Sopron igazgatója érdeklődésünkre elmondta: természetesen foglalkoztatja a dolgozókat a szálloda értékesítése, de nincs pánik, hiszen az épület – nagy valószínűséggel – a jövőben is szállodaként üzemel, legfeljebb a tulajdonos változik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tulajdonosa van a szőnyeggyárnak

A Soproni Szőnyeggyár Rt. részvényeinek 97 százalékát december 1-jén a DEF 2004 Kft. megvásárolta a Graboplast rt.-től. A Graboplast a részvények 3 százalékának marad közvetett tulajdonosa. A DEF 2004 Kft. ügyvezető igazgatója Járfás Zoltán, a Sotex Rt. jelenlegi vezérigazgatója. A Graboplast a részvények 3 százalékának marad közvetett tulajdonosa. Tovább olvasom