Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Eladják a Hotel Maronit

A Hunguest Hotels Rt. eladja a soproni Hotel Maronit. A nagymúltú szálloda már nem fogad vendégeket.

A Hotel Maroni
– Egy szobát szeretnék éjszakára – fordulok a Hotel Maroni recepciósához. – Sajnos átmenetileg nem fogadunk vendégeket – hangzott a válasz.
– Miért?
– Rossz a kazánház, nincs fűtés...
A Hotel Maroni valóban kihalt, de nincs hideg. Sándor Péter igazgató – mint később kiderült – lehetséges svájci befektetőkkel tárgyalt, de azt követően feltárta a Maroni „titkait".
– Nincs értelme tagadni, a tulajdonos Hunguest Hotels Rt. úgy döntött, eladja a szállodát – kezdte Sándor Péter. – Annak ellenére, hogy az elmúlt évet sikeresen zártuk, a remélt nyereséget talán nem hoztuk. Tudni kell, hogy tíz éve nem volt felújítás, és új szolgáltatások sem vonzották a vendégeket. Így mégis nyereségesek voltunk. A tulajdonosnak azonban ez – úgy tűnik – kevés, ezért értékesíti. Az új évben már nem fogadunk vendégeket – az általános költségek csökkentése érdekében.

Szállodatörténet

A Lövér Szállodát 1931-ben nyitották meg a Lövér körúton. A második világháborúban bombatalálat érte. Felújították és a szakszervezet tulajdonába került, Csepel üdülő néven. Az egykori SZOT-vagyon hasznosítására a kormány és a hat szakszervezeti szövetség 1992-ben hozta létre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt, amely vagyonkezelő szervezete révén üzemeltette az egykori szakszervezeti üdülőket, közöttük a soproni – ekkorra már teljesen átépített és Maronira keresztelt –, valamikori Lövér Szállodát is. A Maronit az alapítvány 2004. októberében adta el a Hunguest Hotels Rt.-nek.
A dolgozók hivatalosan a hónap végén kapják meg az értesítést, hogy várhatóan február végén felmondanak nekik a törvények betartásával.
Az igazgató mindent elkövet, hogy a lehető legtovább együtt tartsa a szakmailag felkészült társaságot. Jelenleg 35 ember sorsa bizonytalan. A szálloda megvételére ugyan nem írtak ki pályázatot, ennek ellenére a lehetséges vevők szinte egymásnak adják a kilincset. 

– Abban reménykedek – és ezért mindent megteszek –,  hogy a következő hónapban már lesz új tulajdonosa a Maroninak, és akkor a dolgozókat sem kell szélnek ereszteni. Ha nem, akkor mindent a nulláról kell majd kezdeni.

A Hotel Maroni három csillagos, gyönyörű környezetben, huszonötezer négyzetméteren fekszik. Összesen 180 kétágyas szobával rendelkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kapták meg a napraforgó árát

Jelentős értékre elkövetett csalás alapos gyanúja miatt nyomozást indítottak napraforgóügyben. Faller Ákos, a Langterra Bt. tulajdonosa ellen hazai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyei mezőgazdasági vállalkozások és egyéni termelők a károsultjai annak a „napraforgóügynek", amelynek a tétje 250 millió forint.  Tovább olvasom