Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Eladja ingatlanjait a vasút

Felmérés zajlik a MÁV olyan ingatlanjainak értékesítésére, amelyek már nem kellenek a vasúttársaságnak.
Kattintson a képre >>
A MÁV a közelmúltban zöldre állította a szemafort olyan felmérési munka előtt, amelynek keretében összegzik, hogy a vasúttársaság mely ingatlanjai nélkülözhetők, melyek értékesíthetők, bérbe vagy eladhatók.

A használaton kívüli épületek, területek rendben vagy fenntartása ugyanis csak költséget okozott a MÁV-nak, miközben azok eladása, netán bérbe adása bevételt eredményezne a társaságnak.

– A felmérés Sopronban elsősorban a Déli pályaudvar területét érinti – tudtuk meg Gyimóthy Kálmántól, a MÁV Rt. ingatlanértékesítési osztályának megbízott vezetőjétől.

– Az eladás vagy bérbeadás meghirdetése előtt egyeztetéseket folytatunk a vasúti szakszolgálatokkal. A Déli pályaudvarral összefüggésben elsőként a GySEV Rt.-vel fogunk tárgyalóasztalhoz ülni, ám a belső szakági megbeszéléseket, illetve a stratégiai szintű egyeztetéseket követően nyilvános pályáztatás vagy árverés útján értékesítjük a munkánk hatékonyságát nem befolyásoló ingatlanokat. Konkrét lépésekre az összegző igényű műhelymunka elkészülte, körülbelül három-négy hónap után kerülhet sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás: önrész a lakóktól

Önkormányzati program indul a hagyományos technológiával épített, de távfűtéses épületek energiatakarékos felújítására. A lakók egyharmad önrész mellett pályázhatnak forrásokra. Sopronban 417 olyan lakás található a Kazinczy és Kőfaragó téren, a Baross és az Ibolya úton, amelyek hagyományos (vagyis nem panel) technológiával épültek, de távfűtésesek. Tovább olvasom