Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Éjszakai villámrazzia negyven rendőrrel Sopronban

Jó néhány döbbent arc – ez volt a legáltalánosabb tapasztalat a szombat éjszakai rendőrségi akcióban.

Érthető volt a meglepettség, amikor az éjszaka közepén a Készenléti Rendőrség negyven munkatársa, nyomozók, gyermekvédelmi szakemberek, közrendesek lepték el a szórakozóhelyeket, udvariasan, de határozottan kérve a személyi igazolványokat.

A többség mosolyogva vette tudomásul az ellenőrzést, azok voltak inkább bajban, akik nem hozták magukkal irataikat. Ők legközelebb biztosan nem felejtik el, hogy a személyes okmányaikat magukkal kell vinniük...

Kirívó szabálytalanság miatt sehol nem volt szükség intézkedésre.
Kirívó szabálytalanság miatt sehol nem volt szükség intézkedésre.


– Ez az akció elsősorban a megelőzésről szól, hogy lássák, betartatjuk a szabályokat éjjel is – mondta a razzia parancsnoka, Aranyos Gábor, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Ezúttal főleg a kábítószer-használókra fókuszáltak, akiknek a pupillája gyanúsan kitágult, azokat orvos vizsgálta meg.

Szerencsére alig akadt ilyen.

Az akció a Deák téren kezdődött, alig húsz perc kellett a két éjszakai szórakozóhely ellenőrzéséhez. Egy kisebb csoport aztán a lokálokat is meglátogatta, ahol már a sörözésen túl másról is szólhat a történet. De szombat éjjel csak békésen beszélgető lányokat találtak, a rúdon sem pörgött senki.

Egy Sopron környéki éjszakai bárban az éjjel kettő után wellnessezők meglepődtek ugyan az egyenruhás vendégeken, de készséggel kísérték körbe őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádőlt a házra a fa Sopronban

Kifordult a földből és lakóházra dőlt egy 20 méter magas gesztenyefa vasárnap a soproni Ferenczy… Tovább olvasom