Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Éjszakai lövések

Lövések dördültek Sopronban szerdára virradó éjjel a Vadász utcában: ismeretlenek tüzet nyitottak egy családi házra.
A soproni Vadász utcaiak feltételezése szerint az egykori soproni rendőrkapitánynak, Tellesz Endrének szánták azokat a golyókat, amelyekkel éjjel belőttek Telleszék szomszédjának ablakán.

Lövések dördültek Sopronban szerdára virradó éjjel a Vadász utcában: ismeretlenek tüzet nyitottak egy családi házra. A golyók az utcafronti ablakon keresztül hatoltak be a szobába.

Az ablakok lövésnyomait redőny zárja el a kutakodó tekintetek elől abban a házban, amelynek lakója csendes, de határozott szavakkal adja tudtunkra: semmit nem akar mondani a történtekről.

Hiába faggattuk a fiatalembert, a lövés vagy lövések pillanatában életveszélyben volt-e, gyanakszik-e valakire, van-e haragosa vagy szerinte tévedésből lőttek-e be hozzá, elhárítja a válaszadást.
Az utca megkérdezett lakóitól kapunk azonban néhány olyan információt, amelyek következtetésre adnak lehetőséget.

Az eset azért is félelemmel tölti el az ott élőket, mert az egykori soproni rendőrkapitány, a Csornán szintén kapitányi pozíciót betöltő Tellesz Endre Vadász utcai házának postaládájába golyót eresztett valaki bő egy héttel korábban. Most pedig a kapitány közvetlen szomszédja szobájába lőttek be ismeretlenek az utcáról. A megkérdezettek szerint ez már nem lehet a véletlen műve, ezt akár fenyegetésnek is lehet tekinteni. De mindenki azt reméli, hamar megtalálják az elkövetőt, s ismét nyugalom lesz az utcában.

„ Korán lehúzom a redőnyt"

– Harminc éve lakom itt, de lövöldözésre még nem volt példa – válaszolja érdeklődésünkre az egyik szomszéd, Magdi néni. – Még szerencse, hogy nem halt meg senki. Autófeltörés előfordult már az utcánkban, ilyen bűncselekmény nem. Egyre inkább félünk. Mi már korán lehúzzuk a redőnyt...
– Én csak a szomszédoktól hallottam a hírt, hogy lövöldöztek – mondja Teri néni, aki több mint fél évszázada él a Vadász utca egyik családi házában. – Nem tudom, mi lesz, ha ez így megy tovább, s elharapódzik az erőszak.

A főkapitányság nyomoz az ügyben

A Vadász utcai esetekben – a golyóval eltalált postaláda, valamint az éjszakai lövöldözés ügyében – a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai nyomoznak. Dr. Gorgosilits Fábián ezredes, bűnügyi igazgató szűkszavúan nyilatkozott: – Egyelőre rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen elkövető ellen. A helyszíni szemlén rögzítettük a nyomokat, s most szakértők – így például fegyverszakértők – bevonásával zajlik a nyomozati munka. Verziókat állítunk fel, s a történésekkel összefüggésbe hozható összes körülményt mérlegelni, elemezni és ellenőrizni fogjuk. A nyomozás sikere érdekében nem közölhetek ennél több információt. Annyit azonban elárulhatok, olyan magasságban hatoltak az ablakon át a szobába a lövedékek, hogy emberéletben nem tehettek volna kárt.

Tellesz Endrét nem értük el

Tellesz Endre alezredest az üggyel kapcsolatban szintén szerettük volna megszólaltatni, lapzártánkig azonban nem értük el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világméretű járványtól tartanak

A megyei tisztiorvos szerint bármikor kitörhet egy világméretű influenzajárvány, de a megelőzés és a védekezés sokat enyhíthet a káros hatásokon. A szakértők a múlt század elején pusztító spanyolnáthához hasonlítják a fertőzés jellegét. Szakértői vizsgálatok és megfigyelések ugyanis megerősítik a tényt, küszöbönáll egy olyan vírus elszaporodása, amely állatról terjedt át az emberre. Tovább olvasom