Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Éjszakába nyúlóan dolgoztak a tűzoltók a nagy esőzés miatt

Pereszteg - Peresztegen 50–60 centis víz hömpölygött a csütörtök este-éjszaka történt nagy esőzés nyomán. A tűzoltók az éjszakába nyúlóan küzdöttek az árral.
A hirtelen jött nagy esőzés komoly problémát okozott Peresztegen. A tűzoltókat hívták segítségül, hogy a házakat és a pincéket mentsék.

– Éjszakába nyúlóan dolgoztak Peresztegen a tűzoltók – tudtuk meg Horváth Gábor hadnagytól, a soproni tűzoltóság szolgálatparancsnokától. – A soproni hivatásosok mellett Kapuvárról és Csornáról is érkeztek egységek, továbbá a peresztegi, a petőházi és a nagylózsi önkéntesek is kivették a részüket a munkából. A Sport utcában például közel száz méter hosszan több mint félméteres víz hömpölygött, két garázst is elöntött az áradat. Másutt vízzel telt meg egy kút, s további garázsokat, házakat is veszélyeztetett a víz. A faluból markológép jött segítségül, amelynek közreműködésével sikerült a dombtetőn a vízfolyás útját a házak irányából elterelni. Ahol szükségessé vált, ott három szivattyú és két kisebb, percenként nyolcszáz liter kapacitású kismotorfecskendő dolgozott azon, hogy az épületek pincéiben komolyabb kár ne keletkezzen.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsőlövér: Késik az építési engedély

Sopron - 2001. január 14-től áll üresen Sopron zöldövezetében az egykori élelmiszerüzlet, amelynek sorsa még mindig nem dőlt el. Az elvi építési engedélyt egy év alatt sem sikerült kiadni. Ennek okára nem kaptunk választ. Tovább olvasom