Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Éjszaka is ellenőriztek a soproni szórakozóhelyeken

Az új szervezeti egységek biztosítják Sopron és a kirendeltség illetékességi területének, a 39 településnek az integrált katasztrófavédelmi feladatainak ellátását.

– A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség tavaly jött létre mint az új integrált katasztrófavédelmi rendszer helyi szerve – közölte éves összegzésekor Molnár Sándor tűzoltó alezredes, a helyi kirendeltség vezetője.

– A kirendeltség hatósági jogköre kibővült, szélesebb körben látja el feladatait. Irányítása alá tartozik a tűzvédelem, a polgári védelem, az iparbiztonság, továbbá a hivatásos tűzoltóság.

Az új szervezeti egységek biztosítják Sopron és a kirendeltség illetékességi területének, a 39 településnek az integrált katasztrófavédelmi feladatainak ellátását. Szorosan együttműködünk a helyi védelmi bizottsággal, polgármesteri hivatalokkal, a kistérségi társulással, a vízügyi szakaszmérnökségekkel, rendvédelmi társszervekkel is.

A hatósági osztály több esetben éjszakai ellenőrzést tartott a rendőrséggel közösen szórakozóhelyeken és munkásszállókon. A veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében felmérték a veszélyes anyagot gyártó, raktározó, illetve felhasználó üzemeket, gazdasági társaságokat.

A polgári védelmi szakterület szakemberei ellenőrizték a vízelvezetők állapotát a településeken, a lakossági riasztóeszközök állapotát, valamint a védművek bejárása is megtörtént. A térségben a települések köteles polgári védelmi szervezeteinek létszáma megközelíti az ezerkétszázat.

A kirendeltség területén tavaly tíz tűz keletkezett elektromos berendezésekben. A kültéri tüzek száma emelkedett, annak ellenére, hogy felhívásokat juttattak el az önkormányzatokhoz, a lakossághoz, s ellenőrizték az esetenként elrendelt tűzgyújtási tilalom betartását.

A tűzeseteknél haláleset nem történt. Együttműködtek a karitatív és szociális intézményekkel is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos motorbaleset: magyar nő is megsérült

A motoros halálával végződött egy szerencsétlen baleset, melynek során egy magyar nő is súlyosan… Tovább olvasom