Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Éjjeli menedék - Kevés a hely a soproni hajléktalanoknak

Körülbelül kétszer annyi hajléktalan van Sopron utcáin, mint amennyit a hajléktalanszállók fogadni tudnak. Rajtuk próbáltak segíteni azzal, hogy katonai bakancsokat és takarókat osztottak szét hétfőn, az utcán élők között. Hallgassa meg a Nap Rádió riportját.
Bár eddig nem történt fagyhalál soproni hajléktalanok között, ez többnyire csak a szerencsén múlt. Ha nulla fok alá esik a hőmérséklet, akár félóra alatt is ki hűlhet és megfagyhat az, aki az utcán éjszakázik. Tutunzisz Ákos szociális munkás nyilatkozoztt a Nap Rádiónak.

A soproni Nap Rádió riportja.mp3A szerencsén múlt, hogy eddig nem történt fagyhalál a soproni hajléktalanok között

Olvasóink írták

 • 17. monika 2008. január 16. 18:38
  „Itt par kis faragatlanka azt az embert tamadja,aki felvazolja a valosagot !!! Sajnos ez sok magyarnek nagy hibaja !!! Azert nem kell itelkezni senki feledt,inkabb nezzetek magatokba ( GYIK, JOCO, NANA)). Ezt fogjatok tenni mindenkivel aki az utatokba akad?????? Nagyon rossz tulajdonsag !!!!!!!”
 • 16. bengoke 2008. január 15. 17:28
  „GYIIK SZOKINCSEBOL ITELVE NAGYON PRIMITIV,MUVELETLEN TAPLO !!!!!!! TALAN 2-3 ALTALANOS ISKOLAI VEGZETTSEGE HA VAN!!! EGY NAGYON DURVA, SOTET LENY VAGY !!!!!! NEM SOK JOT VARHAT AZ ILYENTOL ATARSADALOM !!!!! AZ ILYENEKNEK A TISZTITOBAN KELL HOGY LEGYENEK !!!!!! ALOLMUVELT,TAMADO JELLEMEBOL EZ JON KI ..TANULATLAN,FARAGATLAN SOPREDEK,TARSADALOM ALJAN LEBEGO KIS SENKI!!!!!”
 • 15. CSIBIKE 2008. január 13. 20:27
  „KEDVES ESZMERALDA. BARHONNAN IS VAGY,IGAZAT MONDASZ. EZEK AKIK ITT TEGED TAMADNAK, NE FOGLALKOZZ VELUK !! EZEKET NEM ERDEKLI AZ ORSZAGUK,CSAK MAGUK JOBB LETE. NE TORODJ VELUK. EN UGY LATOM NAGYON IS ONTUDATOS ES HAZASZERETO EMBERKE VAGY. BIZONY VAN OSSZEHASONLITASI ALAPOD KULFOLD ES A HAZAD IRANT. AZ ESEMENYEK ITT SAJNA ROSSZ MEDERBEN FOLYNAK, ES MI SODRODUNK EVVEL A LEHETETLEN ARRAL. AZ EMBEREK ITT MAR NEM TORODNEK EGYMASSAL. HA KULFOLDON IS ELSZ ,NAGYON JOL TETTED,MERT ITT NINCS JOVO TOBB MILLIO EMBER SZAMARA. INNEN MENEKULNEK. AKINEK MEG VAN MUNKAHELYE,TALAN MARAD,HA BIRJA !!!!”
 • 14. eszmeralda 2008. január 13. 20:13
  „MAGYARORSZAGON SAJNA NAGYON SOK SZIVTELEN CSALADBAN A GYEREKEKET MAR ELEVE UGY NEVELIK HOHY UTALJA,NEZZE LE A HAJLEKTALANT. UGYE BAR SOK EMBER SZEMEBEN OK SOHA NEM DOLGOZTAK,ITTAK,LOPTAK,STB. ESZUKBE SEM JUTNE,MERT NEM IS AKARJAK ,ELFORDITJAK A FEJUKET A LEGTOBBEN ,HOGY EZEK AZ EMBEREK MIERT VANNAK OTT?!!! CSAK IS AZ O HIBAJIKBOL !!!???? SZIVTELENEK VAGYTOK HOZZAJUK!!!! MAR A KOMCSI RENDSZERBEN IS SOK EMBER NAGY SZEGENYSEGBEN ELT. A PARASZTSAGTOL ELVETTEK FOLDJEIKET,FOLDONFUTOVA LETTEK,OLYANRA KENYSZERITETTEK AMIHEZ NEM IGAZAN ERTETT.A NAGYSZERU KORMANYUNK A RENDSZERVALTAS OTA 2-4 MILLIO EMBERT LEHETETLENITETT EL ( ANYAGI,ERKOLCSI). AZ 56-OS FORRADALMAROK,MEGBELYEGZETTEK HOL KAPTAK ERKOLCSI,ANYAGI KARTERITEST ???!!! MIERT MINDIG CSAK A HOLOKAUSZTROL ES A CIGANYOKROL BESZELNEK. A TOBBI RENDES MAGYAR ALDOZAT NEM LETEZIK. HANY EMBERT AKASZTOTTAK FEL MOVAR,B.PEST,GYOR ES SZERTE AZ ORSZAGBAN???!!!! SAJNOS SOK PUFAJKAS ,KOMUNISTA,BESUGO EL MEG MOST IS M.ORSZAGON. ES ALTALABAN EZEKNEK VAN A LEGNAGYOBB POFAJUK!!! EZEK AKIK TELETOMTEK A BORTONOKET,CSALADOKAT TETTEK TONKRE!!!! MIERT KUSSOLNAK,MIERT KEGYETLENEK??!!! A MAI NAP HANY EMBER VANDOROL KI ,MIVEL MAGYARORSZAGOM NEM TALAL MUNKAT !!! MINT JOZSEF ATTILA IDEJEBEN 1.5 MILLIO EMBER VANDOROLT KI A POLITIKUSAINK VEGETT. GROF SZECHENYI ISTVAN JOL MONDTA,AMIG A MAGYAR NEM TANULJA MEG SZERETNI EGYMAST,NEM TANUL MEG OSSZETARTANI ( MINT PL: AZ 56-OS MAGYAROK) ADDIG ITT NEM VARHATO FELEMELKEDES. SAJNOS SOK A KORRUPT,KOPPONYEGFORGATO, EGYENI ERDEKET HAJKURASZO ITT. A SZEGENY LEVAN SZARVA,SOT LEISVAN NEZVE MAGYARORSZAGON.NEM UGY MINT MAS ORSZAGBAN,AZ ORSZAGTAMPILLEREKENT KEZELIK,A TARSADALOM SZERVES RESZEKENT. AZ EGESZ ORSZAGOT GYUCSANY HOZTA MORALIS VALSAGBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. gyííík 2008. január 13. 18:43
  „te egy gökér vagy eszmeralda. vörös vér folyik az ereimbe és te vagy a féreg szutyok pöcs”
 • 12. Cseter János 2008. január 10. 09:12
  „Tisztelt Olvasó társaim! A rendszerváltásnak nevezett hatalom váltogatás eredménye az, hogy egyre több a hajléktalan és a lakosság drasztikus elszegényítésének áldozatai! Ha valaki nem rest átfogóan nézi ezt az áldatlan állapotot, amikor az éh, a fagyhalál és az ön és a családi gyilkosságok látnak napvilágot az meg sem érti. A politikai nyálverőknek a legkisseb gondja is nagyobb e jelnségeknél! Ahol nincs felelősségrevonás ott nincs erkölcsi lét és szégyenérzet sem!
  E rendszerben azokra az emnberekre, akiknek már az életén kívül nincs más értéke azokra már nincs szükség! Lehet, hogy az Őseink sokkal humánusabbak voltak, amikor a hordával lépst nem tudót egy jól irányzott köbalta ütéssel elrendezték és egy gödörbe lökték! Ma megvárják míg kiszenvednek a szerencsétlenek!”
 • 11. thurvj97 2008. január 09. 13:55
  „Miközben a Jereván lakótelepen évek óta üresen áll a volt általános iskolai panelépület!Szerintem nem az a megoldás,hogy bedeszkázzák az ajtókat és ablakokat! Inkább alakítsanak ki alkalmi hajléktalan szállót,vagy hasonlót!
  A hajléktalan ügy Magyarország szégyene. Orbán és Gyurcsány erre nem igazán lehetnek büszkék!”
 • 10. joco 2008. január 09. 05:40
  „Eszmeralda : További jo cigányozást, valamint " morális stb. " válságban azt hiszem Ön/ Maga van.”
 • 9. Hajni 2008. január 08. 17:51
  „ESZMERALDA! Nem tévesztettél el valamit? Olvasd el mégegyszer a cikket és akkor talán rájössz,hogy mi az amihez hozzá lehet szólni!!!

  Hozzászólás: A mi belvárosi bérházunk pincéjében is él egy hajléktalan már 6 éve.Karácsonykor mi is vittünk le neki ajándékokat,(ruhákat, élelmiszert, süteményt)hogy szebbé tegyük számára az ünnepet.Sajnálatos,hogy emberek ilyen körülmények közt élnek,de tisztelet a kivételnek ,sokan a saját hibájuk miatt kerültek az utcára.Van köztük sok tanult és művelt is.Kár értük!”
 • 8. Wendriner Aladár 2008. január 08. 08:53
  „Aggódónak!
  Sopron utcáin mindenli él.”
 • 7. nana 2008. január 07. 22:53
  „eszmeralda!

  Ennyire ellene vagy a külföldinek?
  Akkor miért hagytad cserben a hazádat? más országot kerestél magadnak. Te prédikálsz?”
 • 6. ESZMERALDA 2008. január 07. 20:36
  „KEDVES GYIK! MOST LEIROK VALAMIT,AMIROL NEM HALLOTTAL. SZEKESFEHERVARI MERNOK FEJLESZTETT KI MAGYAR AUTOT (JOBBAT,MINT A TRABANT,WARTBURG,ZASZTAVA,DACIA).SAJNOS A MAGYAR ALLAM NEM ADTA MEG A HOZZAJARULASAT A GYARTASAHOZ.MIERT???? MERT A GYENGEJELLEMU POLITIKUSAINK TOMKELLEGE ELMENT MAS ORSZAGOKBA (FRANCIA,NEMET,JUGOSZLAVIA) ES EZEK LEBESZELTEK ROLA,HOGY NEM KELL A MAGYARNAK SAJAT AUTOIPAR!!! VEGYUK CSAK AZ IDEGEN AUTOKAT EVVEL IS GAZDAGITVA A KULFOLDIT!!! A MAGYAT PEDDIG MEG SZEGENNYEBBE,MEG TOBB MUNKANELKULIVE. ARRA TE NEM GONDOLSZ,HA MAGYAR AUTOIPARUNK LENNE MENNYIVEL JOBB LENNE A MAGYAR GAZDASG (MUNKAT BIZTOSITAVA EZREKNEK). NEM TE NEM IGY GONDOLKODOL. TE KOPSZ A HAZADRA. BEALLVA A SOK FEREG KOZE?? GUSZTUSTALAN . MILYEN VER FOLYIK AZ EREIDBEN???”
 • 5. ESZMERALDA 2008. január 07. 20:22
  „HANY EMBER SODRODIK AZ ONGYILKOSSAG SZELERE MEG???? AMIROL A TEVE CSATORNAK NEM BESZELNEK !!!! MENNY ONGYILKOS VAN MIND VIDEKEN ( A MEZOGAZDASG TUDATOS TONKRETETELE VEGETT!!! MIERT GYULOLNEK BENUNKET A POLITIKUSAINK????? MIERT NEM TESZNEK A SAJAT ? HAZAJUK ES NEMZETUK FELEMELKEDESE VEGETT?? AZ ALKOTMANYBAN VALO JOGOKAT NEM BIZTOSITJAK A MAGYARNAK!!! MORALIS,GAZDASAGI VALSAGBAN VAN AZ ORSZAG A HAZUG,JELLEMTELEN,KOPONYEGFORGATOK VEGETT. A TARSADALMI BIZTOSITASI RENDSZER MEGSZUNT,UGY HOGY A NEMZETET MEGSEM KERDEZTEK !!!!!!! HOGY AKARJUK-E!!! MI EZ <HA NEM DIKTATURA??!!! TOKEJRE VAN SZERVEZVE A PROPAGANDA!((TOMEG HOPNOZIS,MANIPULACIO)),FELREVEZETES, MAMISITAS,CSAK JO HIREK,TITKOLOZAS, BIZONYOS EMBERCSOPORTOKKAL VALO MEGSZAKITAS (TUDATOSSAN,MERT AKI MAST AKAR,AZ NEM KELL).HAZUG JELSZAVAK 1 HAZUG KAMPANYOK!!,HAZUG TARSADALOMJOBBITO SZERVEZETEK!!! MIND HAZUGSAG!!! JOZSEF ATTILA IDEJEBEN 1,5 MILLIO MAGYAR HAGYTA EL AZ ORSZAGOT A SZEMET MAGYARGYULOLO POLITIKUSAIN VEGETT!!! AZ UTCAN HANYAN ALSZANAK HIDEGBEN,HOBAN,KAJA NELKUL,BETEGEN,GYOGYSZEREK NELKUL??? A KORMANY MIERT NEGATIV IRANYBA CSELEKSZIK,MIERT TESZ BE OTT AHOL TUD???? MIERT GYULOLNEK BENUNKET???? ES MIERT SEGITIK ANNYIRA A CIGANYOKAT?? AZ ELOSKODOKET??? KIK EZEK? GYILKOLJAK A MAGYAROKAT,OREGEKET,GYEREKEKET AZ ISKOLAKBAN FELELEMBEN TARTJAK OKET ES A TANAROKAT SZEMKOZT KOPIK. EZEK FERGEK ITT AZ ORSZAGBAN!!!! MINDEN ORSZAGBAN UTALJAK OKET.LOPNAK,GYILKOLNAK,MAR A KORHAZAKBA IS BEJARNAK LOPNI AZ ALVO BETEG FEJE ALOL LOPJAK EL AZ ERTEKET!!! HUZZANAK VISSZA INDIABA !!!”
 • 4. r.o. 2008. január 07. 20:21
  „ha a magyar termékek olyan minőségűek lennének amilyen a nagyhatalmaké akkor talán még vennének is belőlle...”
 • 3. gyíík 2008. január 07. 20:20
  „akkor mit vegyünk ??? hol van itt ebbe a retkes országba autogyártás vagy valami ??? himezett szarokba járjunk vagy mi golndkozz má cshájéé internet szted magyar észlény..”
 • 2. ESZMERALDA 2008. január 07. 19:54
  „NEZZETEK MEG MI FOLYIK EBBEN AZ ORSZAGBAN ! HANY EMBER VAN MAR AZ UTCAN A RENDSZER VALTAS OTA ES MEG MENNYI FOG IDE KERULNI! A SZEMET POLITIKUSAINK HIBAJABOL. LELKIISMERET FURDALAS NELKUL TESZIK TONKRE AZ ORSZAGOT ES A MAGYAR NEMZETET! SZECHENYI ISTVAN SZAVAIT EMLITENEM :: AMIG A MAGYAR NEM LESZ OSSZETARTO NEMZET ADDIG ITT NEM LESZ FELEMELKEDES!!!! IGAZA LETT!!!! ES SAJNA NEM HALLGATTAK A LEGNAGYOBB MAGYAR SZAVARA SEHOL!! MAGYARORSZAGON BELUL RUGDALJAK A NEMZETET A POLITIKUSAINK ,AZ ELOSKODO PARAZITAK ES A CIGANYOK.MAGYARORSZAGON KIVUL PEDIG AZ EUROPAI UNIO( A NAGYHATALMAK -FRANCIA,NEMET,ANGOL) .NEZZUK MEG MIT VESZUNK A BOLTOKBAN,SZINTE CSAK KULFOLDI ARU VAN,DE MI VAN A MAGYAR MINOSEGI ELELMISZEREKKEL??? HOVA LETTEK ?? MIERT KELL NEKUNK EZT ELTURNUNK??? A MAGYAR MEZOGAZDASG,ELELMISZER,IPAR TUDATOS TONKRE TETELEVEL. NE VASAROLJATOK KULFOLDI ARUT ,VASAROLJATOK A MAGYAR TERMELOTOL. A MAGYAR ARUT SEM VESZI MEG A FRANCIA ,A NEMET,AZ OLASZ,AZ ANGOL,A SPANYOL,AZ OSZTRAK,SOROLGATNAM AZ OSSZESSET. NE VASAROLJ KINAI SZEMETET SEM !!!! INKABB NE LEGYEN!!!!”
 • 1. Aggodó 2008. január 07. 19:22
  „Tudja valaki hányan élhetnek Sopron utcáin?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriát sem kerülte el az áremelkedés

Ausztria - Számos újdonságot hozott a 2008-as év a szomszédos Ausztriában is. Január elsejével ott… Tovább olvasom