Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Együttműködik a GYSEV és a soproni egyetem

Stratégiai partnerségre szóló együttműködési megállapodást kötött a GYSEV és a Nyugat-magyarországi Egyetem.

Stratégiai partnerségre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány valamint a GYSEV Zrt., a GYSEV CARGO Zrt.

A megállapodás célja a felsőoktatási intézmény, valamint az egyetem működését támogató alapítvány, illetve a két vasúttársaság, mint a régió meghatározó fontosságú vállalatai kapcsolatában rejlő lehetőségek kihasználása.

Törekednek arra, hogy közöttük tartós oktatási-, kutatási-, pályázati szakmai munka alakuljon ki, amely valamennyi fél javát szolgálja. Eszközeiket és lehetőségeiket egyesítve, segítik szakembereik és hallgatóik számára, hogy az elméleti tudás megszerzése mellett megismerkedhessenek a legújabb módszertannal, valamint technikai és technológiai eljárásokkal.

Ennek célja, hogy az elméleti oktatás keretében szerzett ismereteket, minél hatékonyabban ültethessék át a gyakorlatba.
A stratégiai partnerek közösen vállalják, hogy rendszeresen megvizsgálják a hazai pályázatokon való együttes indulás lehetőségét, és törekednek közös projektekre, emellett közös rendezvényekkel igyekeznek teljesebbé tenni az éves szakmai programjaikat.

Fontos eleme a megállapodásnak, hogy a partnerek közösen segítik az elméleti és gyakorlati tudás integrálását. Továbbá együttműködnek az AMBER ROAD gazdaság-, egyetem- és tudásfejlesztési szövetség kialakításában.

A GYSEV és a GYSEV CARGO a megállapodásban vállalja, hogy segít az NYME KTK hallgatói számára, szakmai gyakorlati helyszínek keresésében. A vasúttársaságok emellett segítik a hallgatók munkaerő piacra történő, eredményes kilépéséhez szükséges készségek fejlesztését. A GYSEV és a GYSEV CARGO az NYME KTK hallgatói számára ösztöndíj támogatásokat biztosít.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara vállalja, hogy a gazdasági, társadalmi, innovációs kutatásokban együttműködik a GYSEV-vel és GYSEV CARGO-val, emellett diákjai egy részét szakmai gyakorlatra - igény szerint - a GYSEV-hez és a GYSEV CARGO-hoz irányítja. A közgazdaságtudományi kar együttműködik vállalati felnőttképzések, és azok tananyagai kidolgozásában.


„Eddig is kiváló kapcsolatokat ápoltunk a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel, azon belül is a közgazdaságtudományi karral. Ennek köszönhetően sok olyan gyakornokunk, illetve munkatársunk van, akik diplomájukat ezen az egyetemen szerezték. A KTK Aula hagyományosan több nagy rendezvényünk helyszíne hosszú évek óta.

A vasúttársaságok pedig igyekeztek a korábbi években is a lehetőségeikhez mérten támogatni az egyetemi ösztöndíj programokat. Úgy látjuk, hogy komoly lehetőségek vannak az együttműködés kibővítésében, ezért döntöttünk arról, hogy stratégiai partnerségi megállapodást kötünk" - mondta az ünnepélyes aláírás után Skála János, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkán játszott Szabó Magda darab Sopronban

A Petőfi Színház legújabb, szombati bemutatója az idősíkok mozgatásával érdekes utazást ígér 1929,… Tovább olvasom