Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Együttműködésre készek a pártok

Az új önkormányzat megalakulása előtt körkérdést intéztünk az ellenzékbe került pártok vezetőihez, képviselőihez: mit várnak el a fideszes városvezetéstől?
Kránitz László (Magyar Szocialista Párt): – Szeretném, ha az országos politikai békétlenség az önkormányzaton kívül maradna és az új városvezetés, összefogva a frakciókkal, folytatná a városfejlesztést, befejezné azokat a programokat, amelyek mindannyiunk érdekét szolgálják. Azt várom, hogy nem politikai döntéseket hoz majd, hanem szakmaiakat széles körű egyeztetések után, amelyekbe bevonják a frakciókat és a civil szervezeteket is. Annak érdekében, hogy Sopron hozzájusson – 2007 és 2013 között – a fejlesztési forrásokhoz, közösen kell dolgozni a kormánnyal. Ebben is készek vagyunk az együttműködésre. Reméljük, hogy nem lesz tisztogatás a polgármesteri hivatalban és az önkormányzati cégeknél, intézményeknél, mert minden tapasztalt szakemberre szükség van.

Németh Árpád (Soproni Védegylet Egyesület): – Az új városvezetéstől elsősorban azt várjuk, tegye rendbe a város pénzügyi helyzetét, tegye átláthatóvá a gazdálkodást. Fontos feladat a kaotikus közlekedési állapotok felszámolása, a közlekedési rendszer átgondolása. Elengedhetetlen a folyamatban lévő beruházások gyors és hatékony befejezése. Személy szerint is várom a sokat hangoztatott polgárbarát ügyintézés megteremtését, végül pedig kiemelten a város fejlődésének biztosítását, annak ellenére is, hogy nehéz anyagi helyzetben van a város.

Dr. Szekeres Csaba (Szövetség Sopronért Egyesület): – Mindenekelőtt azt várjuk a városvezetéstől, hogy méltósággal viseljék a nagy győzelmet, és ne a „jaj a legyőzöttnek" elv érvényesüljön. Adott esetben a döntések előtt hallgassanak meg másokat is, mert mindig akadnak használható, okos ötletek. Döntéseiket szakmai és ne politikai alapon hozzák meg. Az országos szembenállást ne „hozzák le" a városba, teremtsenek békét Sopronban. Ami nagyon fontos: szüntessék meg a másfél milliárdos működési hiányt. Meggyőződésünk: csak a fentiek figyelembevételével lehetnek sikeresek.

Nagy Tamás (Magyar Demokrata Fórum):
– Általánosságban azt várjuk, hogy a szakmai szempontok alapján hozzák meg döntéseiket, és valósítsák meg választási ígéreteiket, egyeztetve az önkormányzatban képviselt pártokkal. Állítsák meg a város eladósodását, alkalmazzanak pozitív diszkriminációt a helyi kis- és középvállalkozások érdekében. Fejlesszék a turizmust, ezen belül is kiemelten a gyógyturizmust. Nem várhat sokáig a belváros felújítása és élettel, tartalommal való megtöltése sem. Ehhez kapcsolódik – a soproni kereskedők, vállalkozók érdekében – a belvárosi környezetbarát, ingyenes buszközlekedés megteremtése. Ami a közgyűlést illeti, szeretnénk és elvárjuk, hogy a bizottsági munka visszakapja rangját, és ne a politikusok előzetesen meghozott döntéseinek igazolására használják fel őket.

Kóczán Zoltán (Szabad Demokraták Szövetsége): – Mindenekelőtt békés építőmunkát várunk Sopron új vezetőitől. Folytassák és fejezzék be azokat a projekteket, amelyeket elkezdtünk és valósítsák meg az előkészítés alatt álló fejlesztéseket. Prizzék meg az elmúlt négy év városépítési lendületét! Tudjuk, hogy a mérce magas, de legalább olyan nagyságrendű és színvonalú munkát szeretnénk viszontlátni, mint amilyent mi végeztünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós forrásból épülne

Körvonalazódik, hogy milyen besorolású útra és mely útszakaszokra kérhető európai uniós támogatás az elkövetkezendő hét évben. A végleges adatokat az úgynevezett Közlekedésfejlesztési Operatív Program tartalmazza majd, amit várhatóan október végén, november elején fogad el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A változások megyénket két esetben érintik. Tovább olvasom