Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV és az OKF

A megállapodás kiemelt része a veszélyes anyagok szállítására vonatkozó szakasz.

Együttműködési megállapodást kötött a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - közölte a vasúttársaság csütörtökön.

A GYSEV tájékoztatása szerint a megállapodás a 2000-ben kötött együttműködés megújítása, amit az elmúlt több mint tíz év tapasztalata, a katasztrófavédelem területén történt jogszabályi, hatósági és szervezeti változás, valamint a vasúttársaság szervezeti átalakítása is indokolt.
Az együttműködés rögzíti, hogy a két szervezet a tűzoltási, műszaki mentési, katasztrófaelhárítási munkák hatékonyabb végrehajtása érdekében évente közös gyakorlatot szervez.

A megállapodás kiemelt része a veszélyes anyagok szállítására vonatkozó szakasz, mivel az ilyen szállítmányok esetleges balesete nemcsak a vasúti közlekedésben okoz fennakadást, hanem a környezetbe jutó anyagok miatt a lakosságra nézve is veszélyt jelenthet - tájékoztatott a GYSEV.

A katasztrófavédelem egységei segítséget nyújtanak a vasúton fuvarozott, illetve tárolt, fokozottan veszélyes anyag jelenlétében bekövetkezett rendkívüli eseményeknél. Közvetlen életveszély esetén részt vesznek a mentésben, az elsősegélynyújtásban, a károk felmérésében.

Veszélyes anyag szabadba jutása, súlyos következményekkel járó baleset esetén és más rendkívüli helyzetben a katasztrófavédelem kérésére a GYSEV Zrt. vasúti vegyi elhárító egysége és a GYSEV Zrt. műszaki-mentő és segélynyújtó egységei is a helyszínre riaszthatók.
Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemeli: kiemelten fontosnak tartják, hogy rendkívüli események bekövetkezésekor a vasúttársaság és a katasztrófavédelem szakemberei összehangoltan hárítsák el a veszélyhelyzetet. A GYSEV tavaly megduplázta vasúthálózata hosszát, tisztában vannak azzal, hogy balesetek, rendkívüli események is gyakrabban fordulhatnak elő szakaszaikon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véleménynyilvánításként akasztotta ki a kecskefejet - Megszólalt az elkövető

Elsőként a nyugatmagyar.hu-nak nyilatkozott a soproni Gál Szabolcs, aki egy levágott kecske fejét… Tovább olvasom