Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Együttműködés a térség turizmusának fellendítéséért

Sopron - A turisztikai szervezetek és a kistérségi önkormányzatok közötti együttműködéssel, közös kiadvánnyal és egymás segítésével lendítenék fel a térség idegenforgalmát – ez hangzott el egy tegnapi konferencián.

„Turisztikai desztinációmenedzsmentről" (TDM) tartottak fórumot tegnap a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia-központban. Az úgynevezett TDM-konferencián a kistérség turizmussal foglalkozó vállalkozói, nonprofit szervezetei vettek részt.

– A mai találkozás az első mérföldkő a közös gondolkodás felé – mondta el Taschner Tamás, aki Sopron megbízásából fogja össze a szakmai munkát. – A térségi vendéglátósok, szállásadók és más, a turizmussal érintkező szervezetek és emberek közösen tudják csak elérni, hogy többen keressék fel Sopron környékét és így nagyobb összeg folyjon be az idegenforgalomból.

A tegnapi konferenciát a Pro Kultúra Kht. és a Tourinform szervezte. Hansághy Péter turisztikai és marketingszakértő előadásában kifejtette: a legfontosabb, hogy hosszú távon valamennyi érintett részesüljön a bevételekből, ugyanakkor a természeti környezet megóvása is legalább ilyen jelentőséggel bír. – Széles körű szakmai összefogásra, erős kapcsolatrendszerre, politikai és gazdasági függetlenségre van szükség – tette hozzá a szakértő.

A város képviseletében megjelent Simon István alpolgármester elmondta, a későbbiekben közös kiadványt jelentetnének meg, mely a térség attrakciói mellett egyéb, a turisták számára nélkülözhetetlen információkat tartalmaz. Ezenkívül előnyös lenne a településeken különböző információs pontok kialakítása.

Olvasóink írták

  • 2. FREDDY/S 2008. január 22. 20:05
    „Az Aranyhegyen turistaparadicsom lehetett volna, ha az aranyhalas tavakat nem temetik be. Mert az ész és értelem hiámya miatt iparterületet alakítottak ki nagy elánnal a rövidlátók. Mert az előző városvezetés azért elszúrta és csak 2006 januárjára jutott el a tudatáig, hogy hol a helye az iparnak. Észak-északnyugati szél esetén a jobb helyeken nem északon van. Sajnos amit az elmúlt években tönkretettek, nehéz lesz kijavítani, és sok víz fog még lefolyni az Ikván, míg újra valami logikus elkezdődhet, nemde...”
  • 1. thurvj97 2008. január 22. 09:36
    „A legnagyobb gond nem pénzkérdés. Sajnos azonban ez kerül nekünk nagyon sokba. A szemléletről van szó. Gxönyörű erdei utjaink piszkosak, szemetesek, a város nem egyéb. A szolgáltatások szinvonala kifogásolható,látszat vendégszeretet érvényesül. Amíg a vállalkozók nem értik meg,hogy mindent a vendégért kell tenni,addig a siker is elmarad. Pedig kár, mert adottságai a térségnek turisztikai szempontból kiválóak. Most utakról ne beszéljünk, mert az tényleg hányinger.Mindenkinek ,aki turizmussal foglalkozik ajánlom, hogy rövid időre nézzen át Ausztriába és megérti miről is akarta irni.Persze hozzáértő városvezetés is elkelne!Mert bizony ebben is le vagyunk maradva szomszédainktól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Szatmári György marad a főigazgató

Sopron - Dr. Szatmári György marad az Állami Szanatórium főigazgatója, miután a szakminisztérium… Tovább olvasom