Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Együttműködés a termálfürdőkért

Burgenland-Dunántúl - A Thermenwelt Burgenland és Pannon Termál Klaszter 70 ezer eurós költségű közös projektre készül, melyben termálfürdőiket kívánják népszerűsíteni. Az együttműködéshez európai uniós támogatást is nyertek.
A burgenlandi és nyugat-magyarországi termálfürdők népszerűsítésére szövetkezett a Thermenwelt Burgenland és a Pannon Termál Klaszter. Projektjükhöz elnyerték az Európai Unió Interreg III/A programja támogatását. A két marketingszövetség úgy véli, a magyar és a burgenlandi egészségturizmus szereplőinek együttműködésével tovább fokozhatják a fürdők vonzerejét és teljesebbé tehetik a térség egészségturisztikai kínálatát. Természetesen a programban nemcsak a termálfürdők, hanem a szálláshelyek és a különféle turisztikai szolgáltatók is részt vesznek.

Az utóbbi öt évben – főként a Széchenyi Terv Turizmusfejlesztési Program Egészségturizmus Alprogramjának köszönhetően – látványos fejlődésen mentek keresztül a nyugat-dunántúli régió gyógy- és termálfürdői, kínálatuk jelenleg is tovább bővül, a szolgáltatások színvonala folyamatosan emelkedik. Bük, Sárvár, Zalakaros és Hévíz a régió kiemelt gyógyászati zászlóshajói, őket egészíti ki a többi fürdő – például Hegykő, Kapuvár, Csorna, Kehidakustány, Sármellék – kínálata családos, nyugdíjas, aktív pihenési ajánlatokkal.

Burgenlandból hét termál- és egészségügyi létesítmény csatlakozott az együttműködéshez. A Thermenwelt Burgenland termálkínálata a tartomány négy helyszínén csoportosul: Bad Sauerbrunn, Lutzmannsburg, Bad Tatzmannsdorf és Stegersbach azok a községek, melyek kínálata elsődlegesen a termálfürdőzésre épül. A gyógyüdülőhelyek számos újdonsággal bővítették termálkínálatukat az utóbbi években. Ezek az ajánlatok pihenést és szórakozást ígérnek, és mindig az egyes régióra jellemző sporttevékenységgel egészülnek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futópálya a Gárdonyiban

Sopron - Átadták szerdán a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a mintegy tízmillió forintból… Tovább olvasom