Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Együttműködés a civil szférával

Sopron - A jól működő civil szféra a helyi demokrácia alapja, egy sikeres önkormányzati működés záloga – jelentette ki Fodor Tamás polgármester azon a városházi fórumon, amelyen a civil szervezetek nagy számban képviseltették magukat.
Kapcsolatfelvétel, párbeszéd, együttműködés, közösségi ügyek gyakorlása – ezek voltak a kulcsszavai annak a civil fórumnak, amelyet a városvezetés kezdeményezett.

– Sopron a civil szervezetek számát – közel 400 működik –  tekintve az ezer lakosra vetített adatok szerint az országos élmezőnyben van – mondotta Fodor Tamás. – Óriási szakmai tudással, tapasztalattal rendelkeznek, ezért tartom fontosnak az együttműködést, aktivitásuk fokozását. Arról nem beszélve, hogy sokszor állami, illetve önkormányzati feladatokat vállalnak át. A kezdeményezéssel az volt a célunk, hogy a kapcsolatfelvételt követően párbeszéd és szoros együttműködés  alakuljon ki közöttünk, és megteremtsük ezek rendszerét, formáját. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a civil szervezetek jobban bevonhatók  a közösségek életét meghatározó döntésekbe, a közösségi ügyek gyakorlásába. Ennek érdekében évente megszervezzük a fórumot, és ha szükséges, több alkalommal is tartunk egy-egy szakterülethez kapcsolódó tanácskozást.

A polgármester kifejtette még, a város súlyos eladósodása ellenére a költségvetésben fenn szeretné tartani az eddigi  támogatási rendszert, ugyanakkor egy, a civil szervezetek számára elérhető pályázati alap létrehozását is tervezik. A civil szervezetekkel való kapcsolattartás alpolgármesteri feladat lesz – nem véletlenül volt jelen mindhárom alpolgármester –, s a polgármesteri irodán belül civil kapcsolatok referense is segíti majd a közös munkát.

Olvasóink írták

  • 1. joco 2007. december 06. 07:51
    „Na láttja kedves Polg.m ur. a "balsiker" dijak összege, pont egy ilyen "pályazti alapnak" elég lett volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedély nélkül nyitott ki a Baumax

Sopron - Engedély nélkül nyitott ki a Baumax. A Kisalföld információját megerősítette dr. Dobos… Tovább olvasom