Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Együttműködés - Soproni diákok alapítanának román lapkiadót

A cél egy közös székely-magyar diáklap kiadása, és a szakmai képzéshez kapcsolódóan egy elképzelt magyar-román lapkiadó vállalat megalapítása.

A soproni Fáy-szakközépiskola és a csíkszeredai Kájoni közgazdasági iskola a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2,3 millió forintos pályázati támogatásával egy közös projekt megvalósításába kezdett - írja a corvinusradio.hu.

Mindkét iskolában nagy hagyománya van a diákújságírásnak, így a projekt célja egy közös székely-magyar diáklap kiadása, és a szakmai képzéshez kapcsolódóan egy elképzelt magyar-román lapkiadó vállalat megalapítása.

A „Határtalanul!" Program keretében 10 soproni diák és 2 tanár 8 napot tölt el 2011 novemberében Csíkszeredában, majd 2012 februárjában 10 székely diák érkezik Sopronba szintén 8 napos viszontlátogatásra. A fáys diákok is tagjai lesznek annak a 15 ezer fiatalnak, akik ebben a tanévben határon túli magyarlakta területekre kirándulnak.

A projekt célja a szakmai és médiaismeretek elmélyítésén túl Székelyföld és az erdélyi magyarság megismerése, a nemzeti összetartozás erősítése, közösségépítés és egy testvériskolai kapcsolat megalapozása - számolt be a portál.

Olvasóink írták

  • 2. anitromai 2011. november 05. 04:19
    „Ovinkor, mehetne a te zsebedből is!”
  • 1. Ovinkor 2011. november 04. 01:07
    „Akár csinálhatnának egy közös honlapot 10 ezer forintból. Még valami hasznosat is tanulnának. A kirándulás pedig mehetne saját zsebből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akció: Fogyasszunk felelőséggel és szavazzunk

Jelentős változás az eddigiekhez képest, hogy a támogatásra szánt összeg 2011-ben a duplájára nő és… Tovább olvasom