Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Együtt a rák ellen - Regionális együttműködés

Ionterápiás és rákkutató központ nyílik 2013-ban Bécsújhelyen, amely egyrészt daganatos betegek kezelését szolgálja, másrészt kutatóközpont is működik majd itt.

Annak érdekében, hogy a csúcstechnológiájú beruházás pozitív regionális hatásai minél hatékonyabban érvényesülhessenek, Sopronban tartottak két napos nemzetközi szimpóziumot a szakemberek - írja a sopron.hu.

A Regionális Ionterápiás Kooperáció második napján a házigazda Soproni Erzsébet Oktató Kórház nevében Prof. Dr. Baranyai Tibor főigazgató-főorvos köszöntötte a jelenlévőket Sopronban. Ahogy mondta: A MedAustron központ azon ritka sugárterápiás központok egyike lesz, mely proton– és szénion terápiával kezel és gyógyít majd daganatos betegségeket.

A Bécsújhelyere (Wiener Neustadt) tervezett osztrák beruházás évente 1200 daganatos beteg - köztük jó néhány magyar páciens - ambuláns kezelését szolgálja majd. Ennek feltétele, hogy az európai irányelveket követve megteremtsük a két ország közötti együttműködés jogi, logisztikai, informatikai és finanszírozási feltételeit – fogalmazott a főigazgató.

Baranyai Tibor elmondta: E feladatok kezelésére 2008-ban, osztrák-magyar együttműködésben elindították a „Regionális Ionterápiás Kooperáció" című projektet. A projekt és pódiumbeszélgetés apropójául szolgáló szakmai szimpózium az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében kerül megrendezésre - közölte a sopron.hu.

Az eseményen a város nevében dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a konferencia résztvevőit. Ahogy mondta: a mostani összejövetel a tudományt és a fejlődést szolgálja. A tudományos fejlesztések pedig az élet bármely területén az emberek boldogulását segítik elő, úgy ahogy a MedAustron központ is az emberek életét hivatott szolgálni.  Dr.Simon István kiemelte: a projekt példaértékű, különös megnyilvánulása a két ország közötti összefogásnak.

Képek a rendezvényről itt>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni kispálya: Az új tabella

Az elmúlt fordulóban az eső miatt több mérkőzés is elmaradt a soproni kispályás labdarúgó… Tovább olvasom