Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Egyszerűsítenék a mezőgazdasági szabályozást

Sopron - Egyszerűsítenék a mezőgazdaságra vonatkozó hazai jogszabályokat. Ennek érdekében a szaktárca elkészítette a legfontosabb változtatási terveket tartalmazó Zöld Könyvet.
A nemzeti agrárszabályozás egyszerűsítéséről tartottak tájékoztatót szerdán a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban. A rendezvényben beszédet mondott Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára is.

– Országszerte nyolc regionális tájékoztatót szerveztük, Sopron a hatodik állomásunk – tudtuk meg Gőgös Zoltántól. – A magyar jogszabály több mint száz olyan rendelkezést tartalmaz, amely hátráltatja a gazdák versenyképességét. Ezeket szeretnénk kiszűrni úgy, hogy a munkába a gazdákat is bevonjuk.

Gőgös Zoltán: Segíteni kell a kis üzemeket, az élelmiszerbiztonságból nem engedve.

A mezőgazdasági szakemberektől azt várjuk, hogy írják meg véleményüket, mi ezeket összesítjük, és várhatóan még ebben az évben „kigyomlálhatjuk" a felesleges rendeleteket, törvényeket. Egy példa: jelenleg ugyanaz az előírás vonatkozik arra a vágóhídra, ahol évente tíz, mint arra, ahol ötezer állatot vágnak le. Véleményünk szerint segíteni kell a kis üzemeket, természetesen az élelmiszerbiztonságból semmit sem engedve.

A szaktárca tervei szerint februárban újabb országjáró körutat szerveznek. Ekkor a 2009-ben várható támogatások, feltételek lesz a téma.

Az államtitkár kitért ugyanakkor az uniós szabályozásra is. Mint elmondta, van lehetőség arra, hogy a hazai kéréseket is figyelembe vegyék Brüsszelben, miként ez már a borreform kapcsán megtörtént.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónap múlva végleg leáll a cukorgyár

Petőháza - Várhatóan egy hónapon belül megszűnik a petőházi cukorgyárban dolgozók állása. A termelők… Tovább olvasom