Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Egységesítenék a tömegközlekedést

A Nyugat-pannon Közlekedési Szövetség létrehozásáról tanácskoztak Sopronban kedden.
A Nyugat-pannon Közlekedési Szövetség létrehozásáról tanácskoztak a régió három megyéjének meghívottai tegnap Sopronban. Amennyiben sikeres lesz az érdekegyeztetés, egységessé válhat Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye tömegközlekedése.

Budapest és számos európai város mintájára egységesíteni kívánják a nyugat-magyarországi régió tömegközlekedését, ennek érdekében érdekegyeztető tanácskozást tartottak az érintett közlekedési vállalatoknak és önkormányzatoknak tegnap. A Nyugat-pannon Közlekedési Szövetség létrehozását a szakminisztérium kezdeményezte, az első körben Sopronnal, Győrrel és Szombathellyel vették fel a kapcsolatot. – Az elképzelés szerint a regionális szövetségen belül összehangolják a települések tömegközlekedési szolgáltatásait – tudtuk meg Lendvai Pétertől, a GySEV személyszállítási osztályvezetőjétől.

– Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egységes menetrendeket, jegyrendszert alakítanak ki, és együttműködnek a fejlesztésekben, amelyek így gazdaságosabban valósíthatóak meg. A szövetség létrehozása egyes uniós pályázati pénzek elnyerésére is nagyobb esélyt ad.

A kezdeményezők első körben a régió megyei jogú városaira számítanak, így Győr, Sopron és Szombathely mellett Zalaegerszeg és Nagykanizsa önkormányzatait, tömegközlekedési szolgáltatóit hívták meg. Jelenleg tanulmányterv készül a Nyugat-dunántúli Regionális Közlekedési Szövetségről, a szervezet legkorábban jövő év elején alakulhat meg.
Hazánkban eddig a fővárosban alakult hasonló szervezet, a Budapesti Közlekedési Szövetség szeptember 1-től bevezette az egységes elővárosi bérletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középkori kápolnát tártak fel

Kora középkori kápolnára bukkantak a régészek a soproni Kecske-templom sekrestyéjében. Tovább olvasom