Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Egységes határrendészet

Június 16-án kezdik meg működésüket a határrendészeti kirendeltségek. Győr– Moson–Sopron és Komárom–Esztergom megyében a korábbi 19 határforgalmi és határőrizeti helyett 8 határrendészeti kirendeltség látja el a feladatokat.
– A határőrség átalakítása, szervezeti korszerűsítése újabb állomáshoz érkezett – közölte Cseri József ezredes, a Győri Határőr Igazgatóság megbízott vezetője. – A folyamat már a kilencvenes évek elején elkezdődött, uniós csatlakozásunk azonban felgyorsította. A feladat az volt, hogy a magyar határrendészet felépítése megfeleljen a tagállamok hasonló feladatú szervezetei struktúrájának, végső soron a schengeni követelményeknek.

Míg korábban a két megyében nyolc határforgalmi és tizenegy határőrizeti kirendeltség működött külön-külön, addig június 16-tól összevontuk a feladatokat és létrehoztuk a határrendészeti kirendeltségeket, vagyis a jövőben ugyanazok végzik az átkelőhelyen az ellenőrzést és a zöldhatár őrizetét – hangsúlyozta a megbízott vezető.
Megyénkben megszűnt a soproni, a sopronkövesdi, a győri, a kópházi, a jánossomorjai, a mosonmagyaróvári, nagycenki, a hegyeshalmi és a rajkai határőrizeti kirendeltség.

Feladatukat a határátkelőhelyekkel egyesített határrendészeti kirendeltségek veszik át Sopronban, Győrben, Rajkán, Hegyeshalomban, Fertődön és Kópházán.

Mint megtudtuk, a modernizáció nem jelent létszámcsökkentést, senkit sem küldtek el, néhányan azonban nyugdíjba mentek.
– Munkatársainkat felkészítettük a kettős feladat ellátására – folytatta Cseri József. – Az állomány alkalmas a zöldhatár őrzésére éppúgy, mint a forgalom-ellenőrzésre az átkelőkön.

Régi-új vezetők

A győri határrendészet vezetője Radics Gyula alezredes, a hegyeshalmié Újszászi Zsolt őrnagy, a rajkaié Lénárt Zsolt alezredes, a fertődié Halász Imre alezredes, a kópházié Grassner György alezredes, a sopronié pedig Régi Zoltán őrnagy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világhírű kuvaszok Nemeskérről

A Nemeskér közelében fekvő Szedenik-tanyát korábban Mechle- és Galavics-portának is emlegették. De… Tovább olvasom