Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Egységes fellépés a magyar érdekek érvényesítéséért

Sopronban egyeztettek a magyar-osztrák határ menti települések és megyék hazai vezetői. A találkozó célja az volt, hogy kialakítsák a jövőbeli együttműködés elvi és tartalmi kereteit.

A Sopron polgármestere, Dr. Fodor Tamás által összehívott megbeszélésen részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete, valamint Csonka Ernő, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára is.

A meghívást szinte valamennyi polgármester és megyei önkormányzati vezető elfogadta, ami azt mutatja, hogy a magyar oldal helyi döntéshozói is fontosnak tartják az egységes fellépést a határon átnyúló kérdésekben.
Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere ezúttal házigazdaként is köszöntötte a résztvevőket a városháza dísztermében. Mint bevezetőjében elmondta, különösen fontosnak tartja, hogy a találkozóra Sopronban kerülhet sor.

A találkozó célja az volt, hogy a várhatóan ősszel sorra kerülő magyar-osztrák regionális koordinációs fórum előtt a magyar oldal képviselői egyeztessék álláspontjukat az osztrák felet is érintő vitás kérdésekkel kapcsolatban. A találkozón a környezetvédelmi és közlekedési kérdések mellett szó esett a turizmusról, kultúráról, oktatásról, Duna-stratégiáról, a határ menti közös fejlesztésekről, valamint a magyar-osztrák projektekben való részvételről is.

A magyar oldal képviselői a legfontosabb feladatnak azt tartják, hogy a közlekedés, az infrastruktúrafejlesztés, és a környezetvédelem területén érjenek el változást.

A találkozót mind a szervezők, mind a résztvevők hasznosnak és eredményesnek tartották, így a jövőben a magyar oldal képviselői várhatóan hatékonyabban tudják érdekeiket érvényesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Pro Kultúra igazgatója budapesti színházra pályázik?

A budapesti József Attila Színház igazgatójának azonnali hatállyal felmondtak. Koltay Gábor… Tovább olvasom