Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Egyre több virág díszíti Sopront

Az idegenforgalmi főszezonra és az ünnepi hetekre látványosan virágos Sopron fogadja a turistákat és örvendezteti meg a helyieket. Kibővültek a játszóterek - újakat is építettek -, színesedtek a virágágyások és végre díszes a Csengery utcai körforgalom is.

Éveken keresztül rendszeresen tette szóvá a Kisalföld – és olvasóink is – hogy a város kapujában gaztenger várja az utazókat. A Csengery utcai körforgalomnál azonban ebben a szezonban már virágos sziget fogadja a városba érkezőket. A gyerekek nagy örömére új játszóterekkel is gyarapodott a város, amelynek kialakítási munkálatait szintén a kertészet végezte. Az öt új játszótér közül a kurucdombi régi kaszárnya melletti bekerített játszóparkot adják át a közeljövőben, de a Kodály térinek és Ibolya útiaknak a tervei is elkészültek már.
A városi kertészet munkáját látványosnak és eredményesnek értékelték Sopron képviselői is...

Nagy Zsolt hét éve dolgozik a városüzemeltetési kft.-nél és áprilistól irányítja a kertészet munkáját. Örült a főkertészi kinevezésnek, szakmailag nagy kihívásnak tartja a feladatot. 35 fős csapattal látja el a szervezési és kivitelezési munkákat. A korábbi évekhez képest kevesebb munkatárssal és a tavalyihoz hasonló szűkös anyagi keretek között dolgoznak.

A főkertész tervei között szerepel, hogy még több hazai, ellenállóbb fafajtát és egynyári növényt telepítenek Sopron utcáira és parkjaiba. A Várkerületen, a Csengery és az Erzsébet utcában fafajcsere is szükségessé vált. A parkokban, közlekedési szigeteken a rózsaágyak felújítása lesz a közeljövő teendője. Nagy Zsolttól megtudtuk azt is, a kiültetett korai virágokból sajnos idén is loptak, de ezeket pótolták a kertészet munkatársai.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptom titkai ételekkel, tánccal

Élénk érdeklődés kísérte a TIT Sopron Világjárók klubja első alkalommal rendezett kétnapos… Tovább olvasom