Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Egyre kevesebb az ápoló

Jubileumi konferenciát tartottak a napokban Sopronban. Az Erzsébet oktató kórház szakdolgozói szakmai tanácsa 15. alkalommal rendezte meg a szakdolgozók tudományos értekezletét.

A rendezvényen elhangzott, elöregedőben a szakma.

Az egészségügyben az egyik legaggasztóbb hír éppen a szakdolgozókkal kapcsolatos, az, hogy elöregedőben a szakma, nincs utánpótlás, egyre kevesebb az ápoló. Míg a nővérek korábban nyugdíj mellett is dolgozhattak, mára ez a lehetőség megszűnt, és az amúgy is többnyire középkorúakból álló ápolói karból sokan inkább a nyugdíjat választják, ha már dönteni kell, mintsem hogy tovább dolgozzanak a testet-lelket megterhelő, alulfinanszírozott szakmájukban.

A konferencia programjában főleg szakmai kérdésekről esett szó. A résztvevők megtudhatták például, hogyan szolgálja az informatikai rendszer a transzfúziót, miként történik a haldokló beteg pszichés vezetése, vagy milyen a sürgősségi betegellátás a soproni kórházban.

Az előadásokon az ápolással kapcsolatos híreket osztották meg egymással a szakemberek a Liszt-központban. Fotó: M. D.
Az előadásokon az ápolással kapcsolatos híreket osztották meg egymással a szakemberek a Liszt-központban. Fotó: M. D.

– Idén jubilálunk, hiszen a kórház 15. alkalommal rendezte meg a tanácskozást, amit a névadónk emléke előtt tisztelegve mindig Erzsébet-nap környékén tartunk – kezdte dr. Winiczainé Németh Rita, a soproni kórház ápolási igazgatója. – A programon az ápoláshoz kötődő tapasztalatokat, kutatásokat, újdonságokat hallgathatják meg az érdeklődők. Lehetőség van a személyes eszmecserére, ismerkedésre is.

Sokan jöttek el, 620-an regisztráltak, a megyében élő kollégák mellett érkeztek szakemberek Veszprémből, Balatonfüredről, Marcaliból, Zircről is.

Olvasóink írták

  • 3. egysoproni_ 2009. november 23. 10:12
    „Nekem is tetszett a konferencia. Szép volt érdekes volt és az előadók jó része olyan volt akikkel napi szinten tartom a kapcsolatot mert egy osztályon dolgozom velük. Gratula minden előadónak és a kórházvezetésnek a szép ünnepségért!”
  • 2. phalm2010 2009. november 22. 21:38
    „Magam is ebben a ´jó kis magyar " eü-ben dolgozom pár évtizede,az alulfinanszírozást ne is említsük!!! Ha mégegyszer ennyi "bruttó!!! " fizetést kapnánk, sem lennénk agyonfizetve!:-((( Mindenkinek kitűnő Egészséget kivánok!!! Gratulálok a soproni Vezetésnek a Konferencia sikeres lebonyolításához!!! Résztvevője voltam-nagyon tetszett!”
  • 1. Csetneky 2009. november 22. 19:25
    „A jelenlegi fizetések mellett az a csoda, hogy egyáltalán van még ápóló! A szomorú az egészben az, akik ezt az állapotot előidézték, azokat nem érinti az általuk gallyra tett egészségügy helyzete, mert az összelopott pénzből bőven futja magánklinikára az egész családnak. Köszönjük Mszp, ezt is megcsináltátok! Igen, igen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolatörténeti kiállítás

November 22-ig látogatható az idén jubiláló 125 éves Handler Nándor Szakképző Iskola iskolatörténeti… Tovább olvasom