Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Egyre gyűjtöttek, kettő lett belőle

Ágfalva - Egy defibrillátorra gyűjtöttek, kettő lett belőle, önkéntes mentőket toboroznak és képeznek ki, és ők szervezik az idei mentőnapot. Ágfalván vérüket is adják az önkéntesek.
Ágfalva eddig sem ment jó ötletekért a szomszédba és az összefogásról is híresek a helyiek. Most újabb példával álltak elő. Dr. Németh János háziorvos kezdeményezésére életmentő defibrillátorra kezdett gyűjteni a falu, s az akció annyira jól sikerült, hogy két készüléket is megrendelhettek. Az egyik az orvosi rendelő külső falán egy erre hivatott dobozban lesz hozzáférhető, a másik Németh doktor autójában kap állandó helyet. Hogy szakképzett segítők is legyenek, ne csak készülék, Ágfalván önkénteseket toboroztak, akik tanfolyamon sajátítják el az életmentés tudnivalóit. Ebben segítségükre volt dr. Erdélyi Miklós, a soproni mentőállomás vezetője. (A képzés jelentős összegbe kerülne, de Erdélyi doktor, látva a falu összefogását, úgy döntött, munkájáért nem kér pénzt.)

A mentőorvos és az önkéntesek együttműködése olyan jól sikerült, hogy idén a mentők napját is Ágfalván szervezik meg.

Szombaton délután 3 órától a helyi iskola udvarán komoly előadások és vidám műsorok váltják egymást. Dr. Németh János a szív- és érrendszeri rizikóhelyzetről, dr. Erdélyi Miklós a túlélési láncról szól, majd bemutatják a defibrillátorok működését és átadják az önkénteseknek az okleveleket. Szituációs gyakorlatokat is tartanak, lesznek kulturális műsorok, fellép többek között a Patakugrók együttese. Lehetőség lesz vérnyomásmérésre, a mentőautók megtekintésére és véradásra is. Másnap, vasárnap, a soproni mentőállomás tart nyílt napot, amikor bárki megnézheti, milyen munka közben az életmentők bázisa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térségi tudástár

Kistérség - Új sorozatot indított az Alpokalja–Ikvamente Leader Egyesület Térségi tudástár… Tovább olvasom