Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Egymilliárdos fejlesztés - Új daru a GYSEV CARGO-nál

A munkagépet, amelynek elemeit speciális kamionokkal szállították Sopronba, a konténerterminálon használják majd.
   
Az összesen 1 294 millió Ft értékű projekt célja a GYSEV CARGO Zrt. soproni telephelyű Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjában található konténerterminál továbbfejlesztése.

A projekt legfontosabb eleme volt az új portáldaru beszerzése. A hatalmas munkagép darabjait a gyártó Künz ausztriai és csehországi telephelyeiről, speciális szállítójárművekkel hozták Sopronba. A daru főbb szerkezeti elemeit egy hét alatt építették fel, ezután következett az elektronikai alkatrészek beszerelése.

A konténerek emelésére, áthelyezésére használt portáldaru 300 méteres sínpályán mozog, alatta 4 vágány helyezkedik el. A munkagép képes a kamionon, ill vasúti kocsin érkező konténerek mozgatására, áthelyezésére is.

A GYSEV új szerzeménye.
A GYSEV új szerzeménye.


Az új portáldarut a legmodernebb vezérlési technikával szerelték fel: a darukezelő olyan érintőképernyős kijelző segítségével kezelheti a munkagépet, amely a daru állapotáról folyamatos visszajelzést ad.

A szakemberek a daru telepítése mellett elvégzik a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztéseket is: a darupálya statikai megerősítését és felépítményének cseréjét, valamint a bakdaru villamosenergia-ellátásának kiépítését.

A projekt keretében az Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ kapacitásainak további növelése érdekében három darab acélszerkezetű fedett-nyitott fatároló létesítését is tervezi a cég. A további projektelemek egyrészt a GYSEV CARGO Zrt. üzemviteli szoftverének fejlesztésére, másrészt a meglévő konténerkövető rendszer továbbfejlesztésére irányulnak.

„A konténeres áruszállítás egyre nagyobb teret nyer a vasúti és a közúti árufuvarozásban, nekünk pedig igazodnunk kell a piac igényeihez, ezért volt szükség az új portáldaru beszerzésére. Sikeres pályázatainknak köszönhetően tavaly mobil rakodógéppel, idén pedig portáldaruval bővíthettük eszközparkunkat a soproni konténerterminálon" – mondta a beszerzés kapcsán Skála János, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója.-  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati választás 2014 - Biczi: az MSZP-DK-Együtt-PM mindenkire számít

A következő időszakban olyan városvezetésre van szükség, amely megoldásokat keres és talál rá -… Tovább olvasom