Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Egymilliárd jut képzésre

Sopron - Sopronban ülésezett a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács pénteken. A regionális tanács februárban jött létre, előtte megyei kirendeltségek működtek.
– A tanács a három megye munkaadói és munkavállalói érdekképviseleteiből és önkormányzati képviselőiből áll – mondta el Kiss Ambrus, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója. – Cél, hogy megtárgyaljuk az úgynevezett „decentralizált foglalkoztatási alap" felhasználásának feltételeit és körülményeit. A mintegy 2,7 milliárd forintból képzés, közhasznú munka, bértámogatás, munkaerő-piaci program finanszírozható.

Kiss Ambrus hozzátette, a városoknak is beleszólásuk van az állami foglalkoztatáspolitika megvalósításába. Az önkormányzatok érdekeltsége a közhasznú munkára irányul, mert ezzel kötelező feladatot látnak el, és csökkentik a szociális segélyben részesülők számát. A munkaadók és munkavállalók közösen érdekeltek a képzés fejlesztésében, ezenfelül a munkaadók bértámogatásban is. A régióban képzésre egymilliárd, közhasznú munkára és bértámogatásra fél-fél milliárd forint jut. – Az alap költségvetési évhez kapcsolódik, ezért idén új kötelezettség már nem vállalható, ezek az év elején központosulnak – tette hozzá a főigazgató. – Esetleg apróbb szerkezetváltozásra kerül sor, vagy meghiúsult programok helyett új program indítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékelt a fertődi polgármester

Fertőd - „Az nem működik tovább, hogy a választási ciklus elején megszorítunk, a végén pedig… Tovább olvasom