Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Egymilliárd forinttal több az adóbevétel

- A fideszes városvezetés szinte csak az országos költségvetéssel foglalkozik - hangsúlyozta hétfői sajtótájékoztatóján Biczi László szocialista képviselő.

- Kizárólag az államtól várják amegoldást, pedig ha alaposan megnéznénk a város pénzügyeit, kiderülne, az önkormányzat is segíthetne a válság miatt nehéz helyzetbe került Erzsébet-kórháznak, és más intézményeknek.

A városvezetés folyamatosan a kormányra mutogat, de arról nem beszél, hogy egymilliárd forinttal több adóbevétellel rendelkezik, mint elődei. Sajnos, ebből a komoly összegből nem a kórházra, iskolákra, óvodákra költöttek, hanem felélték, méghozzá roppant nehezen követhető módon.

Biczi László részletezte: a városi ünnepségek, az önreklám, az elhibázott hitelfelvételek és az állandó pereskedések rengeteg pénzt vittek el. "Egy biztos, a fideszes városvezetésnek sokkal többet kell annál tenni, mint állandóan a kormányt szidni" - zárta sajtótájékoztatóját a szocialista képviselő.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. zooberon 2009. december 06. 19:56
  „Nem kéne riogatni koma! Vagy már előre iszol a medve bőrére! Ha már a jósolásnál tartunk, előbb fog Neked meg a cinkostársadnak leesni az álla, mint gondolnád! Vagy az efajta jóslat már nem tetszik?”
 • 30. Intel 2009. december 06. 14:06
  „29.
  Fidesz színekben el is vállalnám a poziciót!
  Tancsal nagyon sok reformot , és megszórítást lenyomnák az emberek torkán.
  Amit nem engedtek a baloldalnak, az most a jobb oldalra vár...”
 • 29. zooberon 2009. december 05. 07:45
  „Intelt és TancsKaszát a kormányba!!!”
 • 28. Intel 2009. december 04. 20:10
  „Feri1 aki nagyon szerette Ferit:(
  Vajon én is Vikotr 1 leszek majd?”
 • 27. TancsKaszabell 2009. december 04. 08:27
  „Kedves Feri1 barátom !

  Válaszoddal csak arról győztél meg, ami számomra eddig is evidens volt,mégpedig arról,hogy az élettel ,életünkkel kapcsolatos elvárásaid tisztességesek és igazak.
  Ha nem így gondolnám akkor nem igen beszélgetnénk,elhiheted !
  Csakhogy itt nem a mi vágyainkról van szó mert mindaz amit említettem az abból a 300 oldalas "programból" való,és jórészt az értelmetlen és kockázatos vágyálmok kategóriájába tartozik,hozzáértők szerint.
  Nem hiszem,hogy a valóságról nagyon eltérő a véleményünk..........

  A kísérleted fentiek védelmére sikertelen volt és nem csak a Te jó szándékodon múlik ! Megkísérelték ezeknek a védelmét magukat komoly szaktekintélynek tartó szakemberek is.Több fordulóban és fórumon próbálták megmagyarázni, megvédeni de elvéreztek a szakmai vitákban és mára elcsendesedtek, olyannyira,hogy már nehéz volt megtalálni azt a csapatot akik nevüket adták egy költségvetés ellenes levélhez.Tették ezt a jövőjük érdekében az ország kárára,mert bizony még egy rossz költségvetés is jobb mint ha nincs költségvetés !

  Arról itt most csak említést teszek,hogy talán négy közgazdasági szakember volt közöttük és azok tevékenysége is igen-igen vitathatók ............
  Kár is erre a szót vesztegetni mert időben is védhetetlen,mert nem hat hónapon múlik és értelmetlenségét majd a tapasztalatok fogják igazolni és én bizony, talán nem is a Te okulásodra ,-inkább a többiekére-,de ezen a fórumon számon fogom kérni.
  Majd meglátod .

  Nem ismerek baloldali szennylapot ! Bár fideszék baloldali sajtótúlsúlyról kábítják a hiszékeny zembereket. Viszont a másik oldalon többet is látok,és még idézni is tudnék belőlük néhány gyöngyszemet.
  Nem tudom elfogadni ezt az összemosó,egyenlőség jelet kitevő állításodat mert ellenkezik minden eddigi tapasztalattal !

  A másként gondolkodókat mi tiszteljük ,én is tisztelem ,nem emlékszem,hogy valaha is sértően,elítélően ítélkeztem emberi mivoltuk felett.Viszont nézeteiket okkal kritizálhatom és meg is teszem, de inkább okulásukra próbálok példákat adni,és az alkalmazott jelzők általánosak és az értelmet vagy az értelem hiányát feszegetik.

  A "patásról".
  Ha valakit, illetve valakiket itt démonizáltak hát azt a fidesz követte el a baloldallal a baloldali sajtóval,a baloldali emberekkel és már ott tart hogy ellenségnek állítja be ezzel a fél ország népét.
  Nehogy azt higgyed,hogy a többség az fideszes a mai és nem "baráti" közvélemény kutatások szerint már egy kisebbség többsége a fideszes tábor.
  Azok száma igen sok akik még gondolkodnak,.......és ez jó,nagyon jó !

  Neked is javaslom !

  Jó egészséget !
  Kellemes izgalmakkal teli karácsonyi felkészülést kívánok Neked és kedves családodnak !”
 • 26. Feri1 2009. december 03. 20:44
  „ezek nem 6 hónapos tervek, remélem ezt még Te is megérted”
 • 25. Intel 2009. december 03. 18:51
  „Feri1
  Remélem 6 hónap múlva is itt leszel, mikor majd én kérek rjtad számon!”
 • 24. Feri1 2009. december 03. 12:12
  „Tancs

  Hát a plafon már csak ilyen, egyszer fent, egyszer lent. Remélem az enyém még egy darabig magasan lesz.
  Életünk igazi valóságáról itt nem szeretnék beszélgetni, valószínű ebben is nagyon eltérő a véleményünk.
  A szóvívőkkel meg nem nagyon kell foglalkozni, mindegyik sarkosan látja a nagybetűst.
  "Szennylapot" nem olvasok, sem jobb sem baloldalit. De ezzel a mondatoddal gyorsan ítéletet mondtál becsületes, másként gondolkodó emberek felett.
  Na lássuk, mit írtál a "patásról".
  Euróövezethez már csatlakoztunk volna, ha pártod nem rontja el ezt is.
  Millió munkahely nem egy év alatt, támogatható. Ehhez meg kell becsülni a magyar vállalkozásokat, nemcsak a multik zsebét tömni. A feldolgozóipart kell megerősíteni elsősorban. Menni fog.
  Iskola minden faluban. Legalább alsó tagozat a közepes ill. nagyobb falvakba. Jó ötlet. Ja és elég a neoliberális oktatásból.
  Három csapás. Ez tetszik, de csak akkor, ha el is kapják az elkövetőket színre való tekintet nélkül.
  Elszámoltatás: már nagyon itt lenne az ideje. A fillérekért privatizált vállalatok, korrupciós ügyek kivizsgálatára szükség van.
  Ideje lenne felépíteni egy olyan országot, amelyben a magyar nem másodrendű, ahol biztonságban van mindenki, ahol tényleg csak az kap segélyt, aki akar, csak nem tud dolgozni. Ahol az emberek tudásuk szerint boldogulnak, nem azért, mert vmelyik párttal ápolnak kapcsolatot.
  Nem lesz szükség magyar gárdára, mert a magyar!!! rendőrség képes lesz megoldani a feladatát.
  Jó egészséget!
  ui.: én erre számítottam :)”
 • 23. TancsKaszabell 2009. december 03. 08:34
  „Ferkó,Ferkó !

  Ejnye de alacsonyra csökkent nálad plafon ! Látom te is tagadod már életünk igazi valóságát,persze túl bonyolult ez a valóság,az igaz ! Miért ? Mert tudnod kellene ez az idézet egy olyan szájjártató színvonalú fideszes duma.
  Meglep,hogy amit abban a szennylapban írnak neked ennyire tetszik,és még idézgeted is a saját nyilvánvalóan több értelmet tartalmazó véleményed arcunkba vágása helyett...
  Olvasgasd csak szorgalmasan és minden gondod elszáll mindent érteni fogsz és szépnek fogod látni a felcsuti mumus által ígért szép új világot, persze az ő 1998-2002-ben már bemutatott elhivatott vezetésével.
  Nézzük csak ezt a jövőképet .................
  Nem kevesebbet ígér mint azt,hogy Ö lehozza a csillagokat az égből,de előbb visszavonják az éves költségvetést és ezek után újratárgyalják az IMF -szerződést !
  Bizony erre igen kíváncsi vagyok !!!!!!!!!!!!!
  Igen és még......csatlakozunk az euróövezethez,lesz itt egy millió új munkahely,-abban az országban ahol a munkaképes lakosság alig fele dolgozik-,eltörlik az adókat,a gyes és a gyed korábbi szabályait visszaállítják ,eltörlik az ingatlan adót,kisebb parlamentet csinálnak,a bezárt vasútvonalakat újra megnyitják,bevezetik a kettős állampolgárságot, iskolát építenek minden faluba..........na és lesz gyaloghíd is Budapesten,a miniszteri fizetéseket a 2002 évi szintre csökkentik,mindenhol lesz magyar konzulátus ahol az szükséges,..........stb.
  Ja igen,lesz itt három csapás is ,elszámoltatás is,a Ptk felülvizsgálata is,a rendőrség létszámának megemelése is,............elég,elég !

  Egy gondolkodó,épeszű ember ezekre az idézett ígéretekre igen csak elbizonytalanodik mert akkora baromságok vannak benne , hiszen számtalan összefüggést, jogszabály, törvényt egyszerűen figyelmen kívül hagytak akik ezt a komolytalan förmedvényt összehozták.Ezeket a fidesz 300 oldalas dokumentumából mint alapelképzeléseket emeltem ki,és idéztem.
  Gondolkodj egy keveset mind erről , nem árt az,mert benned a kételkedés kötelező minimumát sem látom.

  Csalódtam benned !”
 • 22. Feri1 2009. december 02. 20:39
  „Én nem értékellek Bennetek, tévedni emberi dolog. Nem vagyunk egyformák, ettől színes a világ.
  Viszont az is érdekes, hogy az országban már nagyon kevesen vagytok, akik pozitívan értékelik az elmúlt évek rombolását, támogatják ezeket az erkölcstelen, gátlástalan haszonlesőket. Ha nem is a lelketek (mert annak kevés köze van hozzá), de lelkiismeretetek rajta.
  Elnézést lemaradt a forrás, és azért idéztem ide, mert egyetértek vele.
  http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/megerte.html”
 • 21. fapofa77 2009. december 02. 19:30
  „Feri1 - az idézőjel szerint nem saját gondolatmenet, persze azt nem is vártam./Valami körlevél-féle lehet./
  A Te szerencséd, hogy legalább Orbán Viktorban képes vagy valami jót látni. Lelked rajta...
  A leírtakat nem méltatom. Részetekről ennyire "futtya"...”
 • 20. Feri1 2009. december 02. 15:19
  „"Lendvai Ildikó ma is a sátán nagykövetét igyekszik láttatni Orbán Viktorban, miután éppen ők, ő és pártja, szívós munkával tönkretették néhány év alatt az országot. Bajnai Gordon most - még az utolsó pillanatokban is - az ország felszámolásán dolgozik a csődeljárások kismestereként. Magyar Bálint végső kétségbeesésében, hogy minden rombolása ellenére még mindig van úgy-ahogy működő oktatás Magyarországon, most ordítva diktál tennivalókat a szánalmas miniszternek, mintha valakik a háta mögött nádpálcát suhogtatva követelnék tőle: amit még nem sikerült lerombolnia, azt az utolsó órákban tegye meg, mert különben jön a fenyítés. Kuncze Gábor is, ahelyett hogy otthon dörmögne szép szavakat a feleségének, mintha próbálna visszakapaszkodni a politikába, ahol oly sikeresen volt erőszakos, hogy mára saját pártja sincs, és a könnyedén megerőszakolt szocialistáknak is leáldozóban van. Azután látom magam előtt a Dávid Ibolya és Herényi Károly álompárost, alaposan összegabalyodva a Political Capital vezetőjével, amint levegő után kapkodva is úgy tesznek, mintha ők lennének itt valakik annyi gyalázat után, amennyit csak ki tudtak termelni maguknak csodálatos pályafutásuk során. Ők, akik rátelepedtek az MDF-re, hogy semmivé tegyék, akik árulták magukat minden útszélen és utcasarkon, most izzadságszagú erőlködéssel igyekeznek ártatlanságuk színielőadását bemutatni. És a dicső sort hosszan lehetne folytatni. Látva azonban rajtuk a politikai és erkölcsi megsemmisülés különböző fokozatait, így ámokfutásuk vége felé inkább a válaszukra lennék kíváncsi: megérte?"”
 • 19. Je.Ta. 2009. december 02. 12:00
  „OV.meg milyen karokat fog okozni.
  Egyebkent ö mar volt miniszterelnök,megegyszer ne legyen.
  Annak idejen 2002.-ben leszavaztak.”
 • 18. Feri1 2009. december 02. 11:44
  „Intel

  A sötét viharfelhők már 2004-ben ellepték. Nevük is van: Gyurcsány F. és helyettese Bajnai G.
  Nagyobb károkat okoztak, mint New Orleansban.”
 • 17. Intel 2009. december 01. 23:03
  „Megemlítem, hogy 4 hónap múlva sötét vihar felhők lepik el az országot!
  Ma Navracsics a legmagasabb mukanélküliségről beszél, de kérdezem én, milyen hatása lesz annak, mikor az Önk.reform megindul és több tízezer ember kerül az utcára???

  Hogyan tartsák a hiánycélt, ami a Ft stabilitását jelenti,mikor jövőre kevesebb adó bevételre tesz szert az állam???
  Hogyan akarják elkerülni a reformokat???”
 • 16. globarizsa 2009. december 01. 21:26
  „Szerintem pedig nem borult ki a bili - országos szinten. Jó gazdáid még a fejüket is beledugják, hogy valami sz@rt találjanak. Mert a populista hablaty azért nem egyenlő egy országos helyzetképpel. Én legalábbis így gondolom - Veled ellentétben.”
 • 15. ggg 2009. december 01. 21:09
  „a lényeg kisbetűkkel is ugyanaz. ez tipikus, kössünk bele a külsőségekbe, akkor talán eltereljük a figyelmet a lényegről. csakhogy a bili már kiborult...
  kultúrkörökről meg ne beszéljünk politikusokkal kapcsolatban.”
 • 14. globarizsa 2009. december 01. 20:54
  „ggg - nek: nemecsek ernő nevét is csupa kisbetűvel irták büntetésből a gittegylet tagjai, a jóérzésü többségnek mégis Ő volt a NEMECSEK. Ja, és a mondatot amúgy is nagybetüvel kezdik kultúr- körökben.
  Ennyit rólad...”
 • 13. ggg 2009. december 01. 20:25
  „biczi, a soproni "városvezetés" azt csinálta kicsiben, mint amit a kutyaütő gazdáid 8 éves "kormányzásuk" során. szedni kéne a sátorfát és eltakarodni, de nem csak a városból. természetesen ez nem mentesíti ezt a tróger "városvezetést".”
 • 12. Intel 2009. december 01. 19:39
  „Tancs

  A reformokat nem lehet elkerülni!
  A baloldal képtelen megcsinálni, mivel nagy a társadalmi ellen állás, mivel a jobb oldal hazugságokkal tápláltta tele az embereket!
  A jobb oldal, Fidesz ezt megtudja csinálni...
  Persze a pofon óriási lesz, és dermesztő hatású, viszont 4 év múlva a baloldal megint reális erő lesz!

  Ennek a népnek ez kell, még nagyobb pofon...”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akik a városi elismeréseket kapják Sopronban

A képviselőtestület legutóbbi ülésen döntöttek arról, hogy december 14-e, a Hűség Napja alkalmából… Tovább olvasom