Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Egymás mellett sport és koncert

A sportrendezvények mellett más programoknak is helyt ad a soproni MKB-aréna.
Az MKB-sportaréna főtevékenysége továbbra is az lesz, hogy a felnőtt férfi és női kosárlabdacsapatok mérkőzéseinek helyt adjon. Ezt követően edzési és játéklehetőséget biztosítanak az utánpótlás-együtteseknek. Harmadsorban koncerteket, táncházat, bálokat vagy éppen zártkörű esteket is tartanak. Mindezt nem az élsport rovására, hanem azt kiegészítve.

Török Zoltán, a tulajdonos Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója szerint az elmúlt egy évben sikerült megtalálni azt az egészséges egyensúlyt, ami lehetőséget ad a sokszínű programok, események megrendezésre. Bebizonyosodott, hogy Sopronban is van igény a könnyűzenei koncertekre. A kialakult rendszeren nem szeretnének változtatni, azaz havonta-kéthavonta országos hírű együtteseket hívnak meg. Járt már itt a Neoton Família, az Edda vagy legutóbb Charlie.

– A közelmúltban állapodtunk meg a városi szabadidősport-bizottsággal, hogy a téli kispályás labdarúgó-mérkőzéseket továbbra is nálunk rendezik meg – számolt be Török Zoltán. – Úgy véljük, beváltak a terveink, azaz a sport mellett az egyéb szolgáltatások is megférnek. Ennek köszönhetően a ház ma már kilencvenszázalékos kihasználtsággal működik. A hagyományos sportágak mellett újabban a tollaslabdások is igénybe vehetik a csarnokot. A mostaninál több rendezvényt a jövőben nem tudunk tartani, egyszerűen nincs szabad helyünk. A minőségben viszont lehet és kell javulni. Ide kapcsolódik, hogy a következő két évben saját erőből és pályázatok útján felújíttatjuk az épület további részeit.
Török Zoltán kiemelte, az aréna a város legnagyobb befogadóképességű fedett csarnoka. Így például a városi fúvószenekar évzáró rendezvényének továbbra is helyt adnak, és az egyetem hallgatói is az arénában báloznak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladják a Hotel Marónit

A Hunguest Hotels Zrt. előrehaladott tárgyalásokat folytat a soproni Hotel Maróni értékesítéséről. A szálloda értékét több százmillió forintra becsülik. Dr. Havasi József, a Hunguest Hotels Zrt. vezető jogtanácsosa érdeklődésünkre annyit közölt, valóban előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, s megállapodás esetén sor kerülhet – akár már az év végén – a tulajdonosváltásra. Tovább olvasom