Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Egyik soproni tervezet sem nyert a Norvég Alap pályázatán

Sopron - Nem nyert a Norvég Alap pályázatán a Rejpál-házban létrehozandó Liszt-múzeum és a Páneurópai Piknik állandó kiállításának a terve. A kezdeményezők most uniós lehetőségeket keresnek.
– A civil szféra és az önkormányzat példamutató összefogásának eredményeképpen vetődött fel annak gondolata, hogy a város tulajdonába került Rejpál-házban Liszt Ferenc-múzeumot és a történelmi jelentőségű Páneurópai Piknik határáttörésének állandó emlékkiállítását hozzuk létre – mondta a Liszt Kulturális Egyesület nevében dr. Szilágyi László.

– A mintegy hatszázmillió forintos projekt önrészét a város vállalta volna magára, a több mint ötszázmillió forintos támogatásért pedig a Norvég Alaphoz fordultunk. Nem nyert elképzelésünk, annak ellenére, hogy igen körültekintően, diplomáciailag is előkészített módon jártunk el. Norvég – és izlandi – kulturális kapcsolatokat építettünk ki, a Liszt-fesztiválra norvég zongoraművészt hívtunk vendégszerepelni, s kiállítást is szerveztünk Liszt és a híres norvég komponista, Grieg tiszteletére.

Úgy éreztük, céljainkat a norvég nagykövetség is támogatja, akiknek képviselői az eseményekre el is látogattak hozzánk. Mindezzel együtt sajnos nem tudtuk kompenzálni a kiírás egyik alapvető szempontját: a projektek közül előnyt élveznek a hátrányos helyzetű régiók.

Dr. Szilágyi László hozzátette: az egyesület nem adja fel elképzelését. Helyzetértékelést tartanak a városvezetéssel, s megkeresik azokat az uniós pályázati lehetőségeket, amelyek által megvalósíthatják a Liszt Ferenc soproni kötődéseinek emlékét, illetve a Páneurópai Piknik mementóját megőrző Rejpál-ház már készen álló terveit.

Olvasóink írták

  • 1. Boróka 2008. március 21. 14:57
    „Ennek akkor lenne "hírértéke", ha nyertek volna a pályázaton!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás Levente gyógyulásáért

Sopron - A segíteni akarás, az összefogás újabb példáját adják művészek, vállalkozók, barátok és… Tovább olvasom