Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Egyhangú támogatás közfoglalkoztatásra

A Szociálpolitikai Kerekasztal csütörtöki ülésén úgy döntött, egyhangúlag támogatja a 2010-es soproni közfoglalkoztatási tervet a február 25-i közgyűlésen.

Abdai Géza alpolgármester vezetésével ismét összeült a Szociálpolitikai Kerekasztal. Az ülés egyetlen napirendi pontját a 2010-es közfoglalkoztatási terv megvitatása jelentette.

A terv összefoglalja az elmúlt időszak eredményeit, valamint feltárja, milyen feladatok várnak az önkormányzatra, illetve a megoldási lehetőségeket is számba veszi. A dokumentumból kiderül, az egyik legnagyobb gondot a felsőoktatásból kikerülő pályakezdők nehéz elhelyezkedése okozza, ugyanakkor a középfokú képzésekből olyan alapvető szakmák hiányoznak, mint például a kőműves vagy az autószerelő. A foglalkoztatási helyzetet Ausztria közelsége pozitívan befolyásolja, akár szezonális jelleggel is. A szakképzettséggel nem rendelkezők viszont kiszorulnak a munkaerőpiacról.

Tavaly hatvannégy fő vett részt a közfoglalkoztatásban, ez huszonhattal több, mint tavalyelőtt. Az idei tervben jelentős előrelépés, hogy őket nem kizárólag önkormányzati intézményeknél helyeznék el, szélesítenék a foglalkoztatók körét: tervezik az iskolák, a kórház, az erdőgazdaság, bölcsődék és alapítványi intézmények bevonását is.

A közfoglalkoztatás finanszírozására az önkormányzat a személyi kiadások 95 százalékát igényelheti a költségvetéstől. A helyzetet nem a fennmaradó öt százalék kifizetése nehezíti, hanem az, hogy a 95 százalékot az önkormányzatnak meg kell hiteleznie, és csak utólag juthat hozzá ismét. Ezzel együtt a tervben 65 millió forint költségvetési és 3,25 millió forint önkormányzati finanszírozás szerepel.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2010. február 27. 05:30
    „Az alapvető problémát kellene megoldani, és akkor nem kellene támogatni, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelemből játszanak

Sopron - Ma este új bemutatóval jelentkezik a 35 esztendős múltra visszatekintő Civitas… Tovább olvasom