Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Egyeztetnek a fertőszéplaki tájházakról

Fertőszéplak - Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak Fertőszéplakon. A téma a településen lévő tájházak sorsa, a jövőbeli hasznosítási lehetőségek voltak.
A megyei közgyűlés kulturális bizottságának mai ülésén is téma lesz a fertőszéplaki tájházak ügye. Ezt megelőzően kedden este tartottak a településen rendkívüli testületi ülést, amelyen Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett.

– Másfél éve hiába próbáljuk elérni, hogy hivatalos tájékoztatást kapjunk a tájházakról, a kezelő Porpáczy-iskola jövőbeli elképzeléseiről – mondta el az ülést követően Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere. – Egyeztetési lehetőséget kérünk a megyétől, hogy a döntések meghozatalába az önkormányzatot is bevonják. Szeretnénk, ha nem mások döntenék el helyettünk, hogy mi előnyös nekünk.

Firtl Mátyás kifejtette, a tájházak a megyei önkormányzat tulajdonában vannak, az épületeknek pedig a törvényben előírt funkciót kell betölteniük. – A célunk az, hogy folytatódjanak a programok, rendezvények, és egyben hatékonyabb legyen a működésük – tette hozzá az alelnök. – Az egyeztetésre nyitottak vagyunk. A jövőben a nagyobb döntések előtt egyeztetünk az önkormányzattal, annak érdekében, hogy az itt meglévő értékeket minél szélesebb körben bemutathassuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális szeméthegy a piknik helyszínén

Sopron–Fertőrákos - Legalább tíz köbméternyi szemetet, háztartási és más hulladékot… Tovább olvasom