Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Egyetlen éjszaka, három betörés

Egyetlen éjszaka során három belvárosi vendéglátóhelyre törtek be Sopronban.
A Cézár borozóban először az ajtót próbálták meg felfeszíteni. Mivel ez nem járt sikerrel, a könnyebb utat választották: betörték az utcára nyíló ablakokat. Így jutottak be a helyiségbe, ahol pénz után kutattak. Találtak is egy pénztárcát, benne mintegy tízezer forint váltópénzt, amit aztán magukkal vittek. Semmi máshoz nem nyúltak, se italt, se mást nem loptak el a betörők.

Másik két belvárosi vendéglőben is látogatást tettek a hívatlanok az éj leple alatt. A várkerületi Papa Joe’sba való bejutáshoz felfeszítették az utcai ablakot. Itt azonban nem találtak készpénzt, s az értékes italokból sem vittek el egyet se. Ráadásul megszólalt a riasztó is. A közeli Rókalyuk étterembe szintén ablakon keresztül jutottak be az illetéktelenek, de üres kézzel kellett távozniuk.

Babos Nóra felszolgáló mutatja, már kicserélték a betört ablakot, amelyen keresztül bejutottak a Cézár pincébe.
Babos Nóra felszolgáló mutatja, már kicserélték a betört ablakot, amelyen keresztül bejutottak a Cézár pincébe.

A sorozatbetörés ügyében a rendőrség sikerrel nyomozott. Dr. Nagy István alezredes, a nyomozó alosztály vezetője elmondta, elkapták a gyanúsítottat, egy 24 éves soproni, rovott múltú illetőt, aki összesen hét betörést és lopást ismert el. A fiatalember hasonló bűncselekmények miatti börtönbüntetéséből idén év elején szabadult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT - Még tart a takarítás a fesztivál után

Hétvégére végeznek a takarítással a Lövér kempingben és a környékén – ígérik a VOLT szervezői.… Tovább olvasom