Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Egyetértés kórházügyben

Rendkívüli közgyűlésen az Erzsébet-kórház ügyében szavaztak a soproni képviselők.

Rendkívüli közgyűlést hívtak össze tegnap Sopronban abban a kérdésben, hogy Fodor Tamás polgármester a miniszterelnök által összehívott mai megbeszélésen képviselje az Erzsébet-kórház súlyponti kórházak közé történő felvételét. (Mint ismeretes, a kiemelt egészségügyi intézmények listáján a soproni nem szerepel.) Az ülésen vita bontakozott ki arról, hogy melyik frakció tagjai milyen módon fejtettek ki lobbitevékenységet annak érdekében, hogy a kórház – és ezáltal a város és a kistérség – érdekei ne sérüljenek.

Boros László (MSZP) azt kifogásolta, hogy az ülésre nem hívták meg az intézmény főigazgatóját. Felvetődött az is, hogy a napirendhez további három határozati javaslatot kapcsoltak: nevezetesen, hogy a mai miniszterelnöki találkozóra a megyei közgyűlések elnökeit is hívják meg, a regionális fejlesztési tanácsban a régió demokratikusan választott képviselői kerüljenek többségbe, illetve azt, hogy a fővárosi főpolgármesternek, a megyei közgyűlések elnökeinek, valamint a megyei jogú városok polgármestereinek részvételével önkormányzati érdekegyeztető testületet hozzanak létre, melynek egyetértése nélkül a kormány nem nyújthatna be költségvetési törvényjavaslatot.
A tegnapi közgyűlésen megjelentek Ivanics Ferenc és Firtl Mátyás országgyűlési képviselők is, akik a lehetőségeiket kihasználva együttműködésre és közös lobbizásra buzdították a képviselőket. Végül egyetértés mutatkozott abban, hogy a 26 milliárd forintból korszerűsített intézményt nem engedhetik elsorvasztani. Ezt a határozati javaslatot minden jelenlévő elfogadta. Simon István alpolgármester elmondta, a három plusz határozati javaslatot azzal a céllal készítették, hogy a regionális fejlesztési tanácsban rejlő intenzív lobbilehetőséget kihasználják. Ezekről a szavazás eredménye 16 igen, 7 nem lett, de a minősített többség kitétele így is teljesült. A polgármester a Kisalföldnek elmondta, bizakodó a mai megbeszélést illetően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhat éve működő elemek

A soproni Kimmel Gyula valamikor 1990 vége felé vásárolt négy darab bébielemet a Mátyás király… Tovább olvasom