Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Egyetemisták grafikái a soproni vállalkozás teáscsészéin

A pályázatra a teázással, az irodai munkával, a komputerrel kapcsolatos, vidám hangulatú, humoros grafikai terveket kellett készíteni.


A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatóinak díjnyertes grafikái díszítik a tervek szerint az Office teáscsészéket, a soproni Csonka és Fiai Kft. termékeit a közeljövőben.

A díjnyertes grafikák pályázatra készültek, amelyet az egyetem Technológia Transzfer Irodája, a Faipari Tudományos Alapítvánnyal és a soproni vállalkozással közösen hirdetett meg - tájékoztatott Csiha Tünde Noémi sajtóreferens.

A nyertes grafikákkal ellátott csészéket a vállalkozó elgondolása szerint sorozatgyártás keretében értékesítik majd a hazai és a nemzetközi piacon.
A pályázók azt a leckét kapták, hogy a soproni vállalkozás Trendglas Jena márkacsaládjába tartozó Office teáscsészére álmodjanak a teával, a teázással, az irodai munkával, a komputerrel kapcsolatos, vidám hangulatú, humoros grafikai terveket.

A fekete-fehér grafikai kategória első helyezését két külön alkotással Györgypál Norbert, az egyetem szombathelyi természettudományi karának hallgatója nyerte el. A színes grafikában Orosz Ferenc, a soproni faipari mérnöki kar ipari termék- és formatervező szakos hallgatója lett a győztes.

A nyertes grafikákkal ellátott csészéket a vállalkozó elgondolása szerint sorozatgyártás keretében értékesítik majd a hazai és a nemzetközi piacon. emellett az is fontos hozadéka a pályázatnak, hogy a kft. és az egyetem között kialakult együttműködést a felek hosszú távon kívánják folytatni, és jövő évben is hasonló pályázattal szándékozzák alkotásra inspirálni az egyetemistákat.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Technológia Transzfer Irodája 2009 őszén alakult meg, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében elnyert pályázat révén. Fő feladatának tekinti az egyetemen létrehozott szellemi termékek összegyűjtését, szükség esetén jogi oltalmaztatását és hasznosítását.

Ennek szellemében egyfajta hídként teremt kapcsolatot az iroda, az üzleti szféra és az egyetemen született innovációk között. Ezentúl céljai közé tartozik a hallgatók innovációs aktivitásának elősegítése is. A napokban lezárult pályázat erre adott példát.

Olvasóink írták

  • 2. Lobbo71 2011. február 04. 19:41
    „kelleTT”
  • 1. Nanu 2011. február 04. 12:38
    „szépek nagyon :) ezt a rengeteg képet :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéménytűz egy soproni házban

Az esti órákban egy kéménytűzhöz vonultak a tűzoltók a soproni Panoráma útra. Tovább olvasom