Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Egyetemi kávéház épül

Kétszintes többfunkciójú kávéház épül a Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni központjában. Októberre kész lesz.
Utolsó szakaszába érkezett a Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni, Ady Endre úti központjában létesülő kávéház építési munkálata, a volt élelmiszerbolt helyén. A tervező a legmodernebb technikát ötvözte a faipari hagyományokkal. Az épület jól illeszkedik a botanikus kert hangulatához, ezt az érzést erősíti majd a növényzet felé benyúló terasz is, amely fűthető lesz.

A új épületben helyet kap majd egy vegyesbolt, néhány különterem, egy galéria, valamint több vendéglátó-ipari egység.
– Úgy tervezzük, hogy október végén már megnyitjuk az egykori bolt helyén álló épületet – mondta el érdeklődésünkre Hipságh László, az építtető és majdani üzemeltető. – A költségek mintegy 60–70 millió forintot tesznek ki. Társammal, Csikós Gáborral egy olyan helyet képzeltünk el, ahol nemcsak az egyetemisták, hanem a karokon dolgozó oktatók is találkozhatnak egymással, beszélgethetnek. Emellett nagyban számítunk a fiatalság aktív részvételére is. Az egyik teremben például internet-hozzáférést is biztosítunk.

Várhatóan október közepén már birtokba is vehetik a látogatók a kétszintes kávézót. Az egyetemen már régóta váratott magára az ilyen stílusú vendéglátóhely.

Bartal Gábor, az egyetem beruházási osztályvezetője hozzátette, nyilvános pályázatot írtak ki a hely hasznosításra. A nyertes vállalta, hogy megépíti és üzemelteti a vendéglátóhelyet, a területet pedig az intézmény biztosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproné lehet az Állami Szanatórium

Abban az esetben, ha a soproni önkormányzat pénteki ülésén elfogadja, hogy az Állami Szanatórium városi tulajdonba kerüljön, akkor Sopron vagyona hétmilliárd forinttal gyarapodik. Az intézményt a kórházhoz csatolják, hosszabb távon pedig az egészségügyi ellátást egy kht.-be szervezik. Tovább olvasom