Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egyetemi értékelő: minőségi oktatás várja a jelentkezőket

Minőségi oktatógárda és minőségi körülmények fogadják a Nyugat-magyarországi Egyetemen a hallgatókat – emelte ki évértékelőjében prof. dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora.
– Sok olyan kezdeményezés érett be az idén, ami gyarapította az egyetem infrastruktúráját, tudományos kutatómunkáját és emelte az oktatás színvonalát – kezdte évértékelő összegzését prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora. – A botanikus kertben felépült Ligneum Látogatóközpont az egyetem égisze alatt a széles körű tudományos ismeretterjesztést népszerűsíti, míg a nemrég átadott laboratóriumi központunk a kutatóegyetemi szerepkörünkből adódóan a régió gazdasági életét szolgálja. A kifutó és új projektjeinkre idén – költségvetésünkön felül – tízmilliárd forintot nyertünk pályázatokon. Az egyetem vezetése arra is büszke, hogy a hazai felsőoktatási ranglista élén az NYME áll a minősített oktatók arányát tekintve. De nemcsak Sopronban, hanem az NYME többi karának otthont adó városokban is komoly infrastruktúra-fejlesztések valósultak meg. Idén több száz tudományos konferenciát szerveztünk. Háromszáz külföldi egyetemmel, kutatóintézettel kötött szerződésünk is mutatja az NYME nemzetközi beágyazottságát, elismertségét. Mindennek egyik hozadékaként sok hallgatónk tölthetett el hosszabb-rövidebb időt különböző külföldi egyetemeken.

Prof. dr. Faragó Sándor
Prof. dr. Faragó Sándor


– Elmondhatjuk, a Nyugat-magyarországi Egyetemre jelentkezőket minőségi oktatógárda és minőségi feltételrendszer várja – emelte ki a rektor, aki hozzátette: a központi zárolások az egyetemet is érintették. Ez az év elején egymilliárd, év végén további 330 millió forintot jelentett.
Mindazonáltal az egyetem arra törekszik, hogy a karok városaiban – Sopronban, Győrben, Mosonmagyaróváron, Szombathelyen és Székesfehérváron – a tudományos és szellemi életben betöltött meghatározó munkálkodás mellett a közéleti és kulturális szerepvállalásban is élenjárjon.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Sopronban

Tovább olvasom