Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Egyetem: októberben elkészül az Erzsébet-kerti blokk

Sopron - A tervek szerint október 15-én megtörténik a műszaki átadás, majd 31-én a használatba vételi engedélyt is megkapja a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erzsébet-kerti épülete.
Rövidesen elkészül a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának új oktatási épülete az Erzsébet-kertben. Az átadási határidő október 15.

– Az első épület már tető alatt van és a hátsónak is jó a készültsége – tudta meg a Kisalföld Herczeg Lászlótól, az egyetem gazdasági főigazgatójától. – A főépület belső munkái tartanak, eddig már elkészült a helyiségek vakolása és a gépészeti berendezések kivitelezése, valamint az internet, a villamos és egyéb hálózatok telepítése. Hamarosan megrendelik a bútorzatot is.

A gazdasági főigazgatótól lapunk megtudta: ütemesen halad a beruházás, az építkezésen hétvégén is dolgoznak. Mint ismeretes, PPP, azaz magánbefektetői program keretében valósul meg az új tömb a fővállalkozó Strabag Zrt. kivitelezésében. Az erdőmérnöki kar oktatási helyiségein túl ide kerül a Fülesi utcából az Idegen Nyelvi Lektorátus, valamint az Állami Erdészeti Szolgálat is. A beruházás költsége 750 millió forint.

– Erre a szemeszterre nem terveztünk tanórákat az Erzsébet-kerti tömbökbe – tette hozzá Herczeg László. – Ezzel együtt szeretnénk, ha néhány héten belül elkészülne az épület. A kertészeti munkák megkezdése szempontjából is előnyös lenne, ha még az őszi hónapokban el tudnánk ültetni a növényeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mókás szüreti felvonulás Nagycenken

Nagycenk - Hagyományosan a szüret vége felé rendezik meg Nagycenken a szüreti napokat. Nem volt ez… Tovább olvasom