Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Egyesítik az adóhivatalt és a pénzügyőrséget

Egyesül a vám- és pénzügyőrség az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal, s a tervek szerint január elsejétől munkába lép a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A huszonháromezer főt foglalkoztató új szervezetnél nem várható elbocsátás.

– A VPOP és az APEH integrációjával létrejövő új testülettől, a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól hatékonyabb feladat-végrehajtást, az adózók körének kiszélesítését, ezáltal eredményesebb munkát remélünk – összegzett a soproni vámszakmai napokon Szabó Zsolt dandártábornok, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnokhelyettese. Portálunk érdeklődésére részletezte: az új testület fogja biztosítani a teljes hazai költségvetés bevételi oldalának a 90 százalékát. Ez tízezermilliárd forintot jelent. Ha az új testület munkája képes lesz a javulásra, akkor a költségvetési hiányok területén is kedvező irányú változások lehetnek. A gazdaságpolitika iránya is arra mutat, hogy kevesebb legyen az adó, de azt szélesebb bázis fizesse. – Szándékunk szerint erőinket arra összpontosítjuk, hogy minél többen kerüljenek – így például a szürke- vagy a feketegazdaságból is – az adófizetői körbe. Másik nagy feladatunk – többek között – a hamisítások kiszűrése, megakadályozása – említette a dandártábornok.

Szabó Zsolt: ˝Erőinket arra összpontosítjuk, hogy minél többen kerüljenek az adófizetői körbe.˝ Fotó: Magasi
Szabó Zsolt: ˝Erőinket arra összpontosítjuk, hogy minél többen kerüljenek az adófizetői körbe.˝ Fotó: Magasi

Új testület fogja biztosítani a teljes hazai költségvetés bevételi oldalának a 90 százalékát. Ez tízezermilliárd forintot jelent.
Regionális szinten nem történik változás, a parancsnokságok főigazgatóságokká alakulnak át. Megyénként egy igazgatóság jön létre, városi kirendeltségekkel. A januári integráció után a szakmai ágak önállósága megmarad, azonban központi szinten összeolvad a humánpolitika, az informatika, a pénzügy, a jogi terület. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál összesen huszonháromezren dolgoznak majd, a létszám mintegy hetven százaléka felsőfokú képesítéssel rendelkezik. A dandártábornok szerint az országos szervezetnél nem várható elbocsátás januártól.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2010. november 23. 23:08
    „új testület fogja biztosítani a teljes hazai költségvetés bevételi oldalának a 90 százalékát. Ez tízezermilliárd forintot jelent. --miért idáig nem ez volt a munkájuk?

    Idáig azt szajkózták nem jó a nagy az összevont cég, mi van már jó? --az összevonás milliárdot hoz a narancsosok konyhájára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bak Jolán emlékezete

Fertőszéplakon, együtt a sok-sok gyászolóval, eltemettük Bak Jolánt, a fertődi Esterházy-kastély… Tovább olvasom