Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Egyenlő esélyek - Házavatás Fertődön

Fertőd - Az Egyenlő Esélyek Közösségi Házát avatják fel szeptember 9-én, holnap Fertődön. A megnyitó keretében a Fénysugár Alapítvány elmúlt tíz évét reprezentáló fotókiállítást is bemutatják.
A Fertődi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgáltató által életre hívott Egyenlő Esélyek Közösségi Háza a tervek szerint valódi közösségi tér lesz. Itt, a Madách tér 1. szám alatt kapnak helyet és hatékony segítséget a hátrányos helyzetben lévő csoportok. Hétfőtől kibővített szolgáltatásokkal működik majd az állást keresők klubja ingyenes számítógépes tanfolyamokkal, internetezési lehetőséggel. A Fénysugár Alapítvány információs tanácsadása a sérült gyermekek és családjaik számára nyújt segítséget.

Gyermeknevelési vagy párkapcsolati problémákkal is foglalkoznak majd, s terveik között szerepel egy olyan kerekasztal létrehozása, amely a szakmai szervezetekkel és intézményekkel, a motivált magánszemélyekkel és a sérültekkel közösen valósítaná meg a hatékonyabb érdekérvényesítést.

A közösségi ház helyiségét a fertődi önkormányzat biztosította, az európai színvonalú berendezések beszerzését pedig a Velux Magyarország Alapítvány pályázata tette lehetővé. Az egyenlő esélyek fertődi házát 15 órakor, ünnepélyes keretek között adják át rendeltetésének. Az avató programjának része a „10 év – 100 pillanat" című fotókiállítás, amely a Fénysugár Alapítvány a Halmozottan Sérültekért fennállásának tíz évét mutatja be. Az alapítványt 1997-ben nyolc különböző sérültséggel élő gyermeket nevelő család és szakember hívta életre a hátrányt szenvedők életének támogatására. Munkájuk eredményeit mutatják a fotók, a gyermekrajzok, a semmivel nem pótolható mosolyok és élmények – no és a számok is: az alapítványhoz ma már harminc család és tizenhat önkéntes szakember tartozik.


Nagy Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikai konferencia Sopronban

Sopron - A kormányzat és az informatika kapcsolatát taglaló konferencia kezdődött a Hotel Fagusban.… Tovább olvasom